Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γρατζουνιές σε δερμάτινα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα χωρίς φθορές

Θα σας βάλει τα γυαλιά

1 Δεκεμβρίου 2022 11:23
Γρατζουνιές σε δερμάτινα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα χωρίς φθορές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος δεν μισεί τις γρατζουνιές σε δερμάτινους καναπέδες, παλτό, τζάκετ και ταπετσαρίες; Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να τις ξεφορτωθούμε. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα μας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αμύγδαλα.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια γρατζουνιά-ή και περισσότερες-σε ένα δερμάτινο τζάκετ, μια δερμάτινη τσάντα ή έναν καναπέ. Το θετικό είναι πως η λύση είναι πολύ απλή και οικονομική και ακούει στο όνομα… ελαιόλαδο.

Γρατζουνιές σε δερμάτινα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα χωρίς φθορές

Πάρτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό, καθαρό, βαμβακερό t-shirt), ρίξτε πάνω του λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτό τις γρατζουνιές κυκλικά. Επιμείνετε για αρκετή ώρα.

Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή λίγο χαρτί κουζίνας σκουπίστε την επιφάνεια μέχρι να φύγει εντελώς το λάδι.

Σίγουρα τα επιφανειακά σημάδια θα εξαφανιστούν. Τα πιο βαθιά από αυτά μπορεί να μην φύγουν τελείως αλλά η όψη τους θα είναι πολύ καλύτερη και θα φαίνονται ελάχιστα. Αξίζει, λοιπόν, να το δοκιμάσετε.

Πάει με όλα: Η μαρινάδα με ελαιόλαδο και άλλο ένα μυστικό υλικό που απογειώνει το κρέας και το κάνει...λουκούμι

Και ποιος δεν λατρεύει μια καλοψημένη και λαχταριστή μπριζόλα; Με την παρακάτω μαρινάδα, η οποία χρειάζεται μόλις 3 υλικά, μπορείς να απογειώσεις το κρέας σου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα λιώνει στο στόμα: Τα μυστικά των ειδικών για ζουμερές μπριζόλες στον φούρνο - Μαλακές σαν λουκούμι

Ένα από τα πιο αγαπημένα κρέατα είναι η μπριζόλα. Αγαπάμε να τη τρώμε σε κάθε περίσταση ειδικά άμα έχει ψηθεί όπως πρέπει και είναι μαριναρισμένη καλά.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

μαρινάδα κρέας

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μαρινάδα της μπριζόλας

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share