Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Τεράστια προσοχή: Μην αναμίξετε ποτέ αυτά τα φρούτα - Ο λόγος θα σας σοκάρει

Δώστε βάση!

26 Ιανουαρίου 2022 12:04
Τεράστια προσοχή: Μην αναμίξετε ποτέ αυτά τα φρούτα - Ο λόγος θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική υγεία μας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σωστό να καταναλώνονται ούτε πως έχουν το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα, εδώ θα δεις τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, συνεπώς αυτά που επιτρέπεται άφοβα να καταναλώσεις!

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα με τα οποία δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε, όπως είναι η ανάμειξη δύο φρούτων ή λαχανικών ή να τα καταναλώνουμε όλα αυτά ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο ότι η ανάμειξη δύο τύπων φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι ανθυγιεινή, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μοιραία. Συγκεντρώσαμε για εσάς μια λίστα με τροφές που δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε:

1) Μπανάνα και πουτίγκα

Ο συνδυασμός μπανάνας και πουτίγκας είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και θα επιβραδύνει το μυαλό σας. Θα προωθήσει επίσης την παραγωγική τοξίνη, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για τα βρέφη.

2) Καρότα και πορτοκάλια

Ο χυμός καρότων και ο χυμός πορτοκαλιού είναι ένας δημοφιλής συνδυασμός, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, καθώς και σε περίσσεια παλινδρόμηση της χολής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ακόμα αναφερθεί ότι προκαλεί νεφρική βλάβη, καθώς και άλλα προβλήματα που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

φρούτα συνδυασμοί

3) Γάλα και ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βρομελίνη η οποία είναι ο λόγος που ποτέ δεν πρέπει να αναμειγνύεται με το γάλα. Αν συνδυαστούν, ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πόνο στο στομάχι , ναυτία, λοιμώξεις, διάρροια και άλλα προβλήματα , το οποίο το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μωρά.

4) Λεμόνι και παπάγια

Η κατανάλωση αυτού του μείγματος μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, καθώς και σε προβλήματα των επιπέδωντης αιμοσφαιρίνης σας. Αποφύγετε την κατανάλωση αυτού του μείγματος σε εσάς αλλά και στα παιδιά σας.

5) Μπανάνα και γουάβα

Η ανάμειξη και η καταναλώση γκουάβας και μπανάνας μπορεί να προκαλέσει οξέωση και αέρια, με αποτέλεσμα να έχετε ένα αίσθημα ναυτίας και πονοκεφάλου.

6) Γάλα και πορτοκάλι

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που προσθέτουν χυμό πορτοκαλιού στα δημητριακά, σταματήστε το τώρα. Καθώς αυτός ο συνδυασμός κάνει το στομάχι σας να μην μπορεί να επεξεργαστεί το άμυλο από το δημητριακά και μόλις το αναμείξετε με το γάλα, είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας.

7) Φρούτα και λαχανικά

Ποτέ μην καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά μαζί. Τα φρούτα είναι πλούσια σε ζάχαρη και είναι δύσκολο να χωνευτούν, και έτσι μπορούν να μείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι αρχίζουν την ζύμωση η οποία απελευθερώνει τοξίνες και προκαλούν πονοκεφάλους, διάρροια, λοιμώξεις και πόνους στο στομάχι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share