Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

6 + 1 τρόποι για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα

Πως θα αποκτήσεις την κοιλιά που ονειρεύεσαι

14 Νοεμβρίου 2021 15:09
6 + 1 τρόποι για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πως θα αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά είναι το αιώνιο δίλλημα που βασανίζει όλους όσους προσπαθούν να το καταφέρουν αλλά δεν το πετυχαίνουν. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είσαι αθλητής ή γυμναστής μπορεί να μην έχεις τον χρόνο ή την γνώση για το πως να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά.

Μπορείς όμως να ακολουθήσεις μερικά από τα παρακάτω tips. Το βασικό όμως είναι να θυμάσαι να αγαπάς το σώμα σου και να εφαρμόζεις μόνο όσα από τα tips σου ταιριάζουν. Δες το super ρόφημα με μόνο δύο υλικά για να εξαφανίσεις την κοιλιά.

Κάνε τη γυμναστική κομμάτι της ζωής σου

 6 + 1 τρόποι για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα

Η γυμναστική είναι απαραίτητη στον αγώνα σου για την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Δεν χρειάζεται να κάνεις γυμναστική 2 ώρες την ημέρα. Πιθανόν να μην έχεις ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση. Άλλαξε όμως τις συνήθειες σου και κάνε μέρος της καθημερινότητάς σου μία 20λεπτη με 30λεπτη άσκηση. Μπορείς να βγεις για τρέξιμο στη φύση ή να επισκεφτείς τον διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Επιπλέον, διάλεξε μία φορά την εβδομάδα να απασχολείσαι με κάποιο χόμπι που σε αθλεί ταυτόχρονα. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε yoga, στίβο ή ότι άλλο πιστεύεις ότι θα σου αρέσει.

Φυσικά, η άσκηση δεν θα κάνει καλό μόνο στο σώμα σου αλλά θα συνεισφέρει θετικά και στην ψυχολογία σου.

Ο ύπνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 στο Wake Forest University, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες ημερησίως έχουν αυξημένα τα επίπεδα του κοιλιακού λίπους.

Ένας πλήρες ύπνος, που αποτελείται από 8 ώρες συνήθως (αυτό μπορεί να αλλάζει λίγο ανάλογα με τον οργανισμό) μπορεί na βοηθήσει στην διατήρηση του βάρους και κατά συνέπεια και στο να χάσεις λίπος από την κοιλιά.

Προσοχή όμως! Διατήρησε ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου και μην ξενυχτάς κάθε βράδυ. Οι χαοτικές συνήθειες του ύπνου κάνουν έξαλλο το εσωτερικό μας ρολόι, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί την έκκριση και την αποθήκευση λίπους και ορμονών στο σώμα (κορτιζόλη).

Μην ξεχνάς να πίνεις τσάι

 6 + 1 τρόποι για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα

Σύμφωνα με έρευνα, οι μέτρια αθλούμενοι άνθρωποι που κατανάλωναν πράσινο τσάι με κατεχίνες, ήταν πιο πιθανό να χάσουν το λίπος της κοιλιάς, από εκείνους που έκαναν άσκηση αλλά δεν το έπιναν.

Μάλιστα, μια μελέτη συνιστά να πίνουμε 625 mg ημερησίως, που ισοδυναμεί με δύο ή τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού.

Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη έχει την ικανότητα να βοηθάει το σώμα και να ρυθμίζει την ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να αποτρέπει την αποθήκευση λίπους, ειδικά γύρω από την κοιλιά. Τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη είναι το κοτόπουλο, το γάλα, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα μανιτάρια, το ψάρι, το μοσχάρι, τα αυγά, το χοιρινό.

Μάσα αργά την τροφή σου

Είναι πολύ σημαντικό επίσης, να μασάς αργά την τροφή σου. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνεις αργά το φαγητό, αφιερώνοντας περί τα 20 λεπτά σε μεγάλα γεύματα, καθώς όταν τρως λαίμαργα καταπίνεις και αέρα, που αργότερα ευθύνεται για το πρήξιμο στην κοιλιά.

Βραδινό πριν τις 8

Φρόντισε να καταναλώνεις το βραδινό σου πριν από τις 20:00, καθώς θα πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 12 ώρες μεταξύ του βραδινού και του πρωινού, για να λειτουργήσει σωστά το πεπτικό σου σύστημα.

Βγες για περπάτημα μετά από ένα πλούσιο γεύμα

 6 + 1 τρόποι για να αποκτήσεις κοιλιά πλάκα

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν θες να ξεφουσκώσει η κοιλιά σου, είναι να κάνεις έναν μικρό περίπατο 15 λεπτών περίπου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share