Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

3+1 πονηρά κόλπα για να διαλέγετε το πιο γλυκό καρπούζι - Θα σας λύσει τα χέρια

Ανακαλύψτε τα κόλπα και κάντε την καλύτερη επιλογή

9 Αυγούστου 2021 18:59
3+1 πονηρά κόλπα για να διαλέγετε το πιο γλυκό καρπούζι - Θα σας λύσει τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να μην πέσετε στην παγίδα κάντε τα παρακάτω. Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζουμε ένα καρπούζι και τελικά δεν μας βγαίνει και τόσο νόστιμο.

Τα καρπούζια που συλλέγονται πολύ γρήγορα από το αμπέλι, τείνουν να είναι πολύ υγρά και δεν είναι τόσο τραγανά και γλυκά όσο θα θέλαμε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε με σκοπό να επιλέγετε τα πιο χυμώδη, γλυκά καρπούζια που υπάρχουν! Παράλληλα δείτε πόσες θερμίδες έχει το καρπούζι και από ποιες ασθένειες προστατεύει.

Όλα έχουν να κάνουν με το αμπέλι

Σε αντίθεση με τα μήλα, τα αβοκάντο και τις μπανάνες, τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά το κόψιμο, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη στιγμή κατά την οποία συλλέγονται. Αν το καρπούζι είναι πράσινο, τότε σημαίνει ότι συλλέχθηκε πολύ νωρίς και δεν είναι τόσο νόστιμο.

καρπούζι κόψιμο

Μυρίστε το

Μυρίστε απλώς το φλοιό του καρπουζιού. Αν σας έρθει μια ελαφριά γλυκύτητα, τότε είναι το κατάλληλο!

Εξετάστε την ημερομηνία

Αν και τα σούπερ μάρκετ δεν συνηθίζουν να βάζουν ημερομηνία στα φρούτα, αυτό θα βοηθούσε πολύ. Όταν τα καρπούζια συλλέγονται την κατάλληλη στιγμή, διαρκούν 3 έως 4 εβδομάδες.

Γλυκάνετέ το

Αν έχετε καταλήξει με ένα λιγότερο επιθυμητό καρπούζι να βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας σας, πρέπει να κάνετε το εξής: πασπαλίστε λίγο αλάτι σε εκείνο το πικρό κομμάτι από καρπούζι και φάτε το!

Γιατί πρέπει να τρως περισσότερο καρπούζι και δεν πρέπει να πετάξεις τα κουκούτσια

Το καρπούζι δεν είναι μια τροφή που θα βρεις συχνά στα διατροφικά πλάνα αθλητών ή bodybuilders. Αυτοί, προτιμούν να φορτώνουν υδατάνθρακες από αμυλούχες πηγές όπως το ρύζι και το πλιγούρι βρώμης και λιγότερο από φρούτα. Όμως αυτό αποδεικνύεται λάθος. Φρούτα σαν το καρπούζι θεωρούνται από τους επιστήμονες της αθλητικής διατροφής ως άριστο μέσο για δημιουργία μεγαλύτερης αντοχής των μυών.

Γιατί πρέπει να τρως περισσότερο καρπούζι και δεν πρέπει να πετάξεις τα κουκούτσια

Μια πρόσφατη μελέτη από το Universidad Politécnica de Cartagena στην Ισπανία έλεγξε τις επιδράσεις του χυμού καρπουζιού στη μυϊκή αποθεραπεία μετά την άσκηση, αποκαλύπτοντας πως το αμινοξύ κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι, βοηθά στην ταχύτερη μείωση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων μυϊκής κόπωσης. Οι εθελοντές έλαβαν 500 ml χυμού καρπουζιού μία ώρα πριν την προπόνηση, ωστόσο, η έρευνα μιλά και για άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείς να καταναλώσεις την πολύτιμη κιτρουλίνη:

Παγάκια καρπουζιού: Κόψε ένα καρπούζι σε κύβους και τοποθέτησέ τους στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικές σακούλες. Μια ώρα πριν πας γυμναστήριο βάλε μερικά κυβάκια σε ένα σέικερ, χτύπα γερά και απόλαυσε ένα καρπούζι σε μορφή παγωμένου long drink.

Χυμός: Φρέσκο, άσπορο, παγωμένο καρπούζι στο μπλέντερ. Το πίνεις μονορούφι, σαν ρευστό smoothie.

Γκουρμέ: Ψήσε μεγάλες γαρίδες στη σχάρα, τις οποίες θα έχεις μαρινάρει σε χυμό καρπουζιού. Μόλις ψηθούν, ρίξε πάνω τους έξτρα ζουμί από καρπούζι. Έξτρα όφελος; Άπαχη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (120 γραμμάρια γαρίδας φορτώνουν τους μυς σου με 25 γραμμάρια πρωτεΐνης).

βοηθά στην ταχύτερη μείωση του καρδιακού ρυθμού

Γιατί δεν πρέπει να ξαναπετάξεις τα κουκούτσια

Oι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μεγαλώσαμε με τον μύθο ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι, γιατί κινδυνεύουμε να φυτρώσει στην... κοιλιά μας! Κόντρα στις προκαταλήψεις, οι επιστήμονες εξετάζοντας την διατροφική τους αξία, τους αναδεικνύουν σε super food και τονίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους.

Και αυτό γιατί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί. Η πρωτεΐνη ως γνωστό, είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη. Ενδεικτικά, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει ένα γιαούρτι.

Γιατί δεν πρέπει να πετάξεις τα κουκούτσια

Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μικροθρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό και ψευδάργυρο τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από την διατροφή μας καθώς επίσης και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των φλεγμονών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που περιέχουν και οι ντομάτες, συμβάλλοντας στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το έλαιο των σπόρων του καρπουζιού περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πολύ καλό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το ρόφημα από σπόρους καρπουζιού, έχει πανίσχυρη καθαριστική δράση, βοηθά στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων άχρηστων ουσιών και τοξινών και βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών με τελικό αποτέλεσμα την πρόληψη του σχηματισμού νεφρικών λίθων. Μπορείτε να πίνετε τσάι με κουκούτσια καρπουζιού όχι μόνο για τη φροντίδα της υγείας των νεφρών σας αλλά και για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Πως θα φτιάξετε τσάι με κουκούτσια από καρπούζι

  • Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά.
  • Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι και ως ένα νόστιμο σνακ.

  • Πλύνετε τους σπόρους και αφήστε τους στον ήλιο να στεγνώσουν και να ξεραθούν, μόλις είναι έτοιμα, ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  • Ρίξτε λίγο αλάτι από πάνω και θα έχετε υγιεινούς και νόστιμους ξηρούς καρπούς από κουκούτσια καρπουζιών.

Το επίσημο φρούτο του καλοκαιριού, με τα πολλά αντιοξειδωτικά

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share