Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θέλετε να κόψετε το τσιγάρο; 7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε

Δώστε τεράστια προσοχή!

3 Δεκεμβρίου 2020 10:46
Θέλετε να κόψετε το τσιγάρο; 7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να κόψετε το τσιγάρο, αλλά δεν έχετε βρει τον τρόπο; Εμείς βρήκαμε τη λύση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε συγκεκριμένες τροφές. Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε μια αναλυτική λίστα, όπως κάναμε και με τα τρόφιμα που μπορείτε να συνδυάσετε για να αδυνατίσετε.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια γενναία απόφαση και το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στην υγεία του και στους γύρω του.

Όλοι όμως γνωρίζουμε πως δεν είναι πάντα εύκολο και αρκετοί καπνιστές κόβουν το τσιγάρο για ένα διάστημα και μετά το ξαναρχίζουν. Υπάρχουν όμως, τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σας στην προσπάθειά να κόψετε οριστικά το τσιγάρο.

Διαβάστε τη λίστα με τις τροφές

Γάλα

Αν κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να κάνετε τσιγάρο, λίγο πριν το ανάψετε πιείτε λίγο γάλα, τότε θα δείτε πως η γεύση του τσιγάρου θα έχει πια πικρή γεύση.

Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ αποτρέπει την απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή της ευχαρίστησης, δηλαδή της ντοπαμίνης, όταν κάνετε ένα τσιγάρο. Αν βάζετε τζίνσενγκ στο τσάι κάθε εβδομάδα σύντομα θα μειωθεί το επίπεδο ευχαρίστησης από το κάπνισμα.

Καρότα και αγγούρια

Μια υγιεινή λύση για τη νευρικότητα που σας προκαλεί η έλλειψη τσιγάρου είναι να μασουλάτε καρότα και αγγούρια. Κόψτε μικρά στικς τα οποία και θα τρώτε κάθε φορά που αισθάνεστε πως θέλετε να κάνετε τσιγάρο.

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα ξηρών καρπών επίσης θα σας κρατήσει απασχολημένο/η και θα σας κάνει να αντισταθείτε στην επιθυμία του τσιγάρου και θα σας προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία. Αλλά πρέπει να καταναλώνετε τους ξηρούς καρπούς με μέτρο γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες.

Εσπεριδοειδή και ρόδια

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα ρόδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Και ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από βιταμίνη C καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδά της. Τόσο η κατανάλωση φρέσκων χυμών εσπεριδοειδών και ροδιού όσο και η κατανάλωση των αντίστοιχων φρούτων θα ενισχύσει τον οργανισμό σας.

Αλμυρά σνακ τύπου chips

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ξηρούς καρπούς, όλα τα τραγανά αλμυρά σνακ μειώνουν αισθητά την επιθυμία για τσιγάρο. Και πάλι όμως θα πρέπει να θυμάστε πως περιέχουν πολλές θερμίδες.

Μαστίχα

Είτε αποφασίσετε να μασάτε τσίχλα μαστίχας χωρίς ζάχαρη, είτε ένα φυσικό δάκρυ μαστίχας το σίγουρο είναι πως θα κρατάτε το στόμα σας απασχολημένο και θα ξεχάσετε την ανάγκη για τσιγάρο, ενώ η αντιοξειδωτική δράση της μαστίχας θα βοηθήσει τον οργανισμό να επανέλθει και να αποβάλει τις τοξίνες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share