Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Μην συνδυάσετε ποτέ ξανά τυρί με τα λαδερά σας

Κινδυνεύετε από...

12 Νοεμβρίου 2020 16:41
Προσοχή: Μην συνδυάσετε ποτέ ξανά τυρί με τα λαδερά σας

Η φέτα είναι ένα τυρί που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μαζί της. Μήπως όμως τελικά κάποια συνδυασμοί είναι απαγορευτικοί για τον οργανισμό μας;

Ποιος δεν έχει συνδεδεμένα τα γεμιστά με τη φέτα ή οποιοδήποτε λαδερό φαγητό όπως ο αρακάς ή οι μπάμιες; Ένας ακόμη λίγο πιο "ιδιαίτερος" συνδυασμός είναι και αυτός της φέτας με το καρπούζι. Από σήμερα λοιπόν, πείτε όχι στη φέτα με τα λαδερά.

Τα περισσότερα όσπρια περιέχουν σίδηρο με χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, με αποτέλεσμα τα δύο ιχνοστοιχεία να ανταγωνίζονται για την αφομοίωσή τους και το ασβέστιο τελικά να επικρατεί και να «εξουδετερώνει» το σίδηρο.

Τρώγοντας λοιπόν φέτα με τα λαδερά σας καταστρέφετε όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Αλλάξτε λοιπόν μια συνήθεια σας και χαρίστε στον οργανισμό σας αυτό που του προσφέρει το συγκεκριμένο όσπριο.

Βάζετε στην ομελέτα σας τυρί και μπέικον; Μεγάλος κίνδυνος!

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό, στο οποίο μπορεί να βάλουμε… κυριολεκτικά τα πάντα κι ένας αγαπημένος συνδυασμός είναι το τυρί μαζί με κρέας ή αλλαντικά, όπως το μπέικον. Ο συνδυασμός αυτός, όμως, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας και ίσως θα θα έπρεπε να το προτιμήσετε ξανά.

Μπορεί να σας… απογοητεύουμε, καθώς ο συνδυασμός κρεάτων και τυριών είναι από τους αγαπημένους μας, θεωρώντας πως ταιριάζουν γευστικά, αλλά ο οργανισμός μας… δε συμφωνεί ιδιαίτερα μαζί μας.

Συνηθίζουμε, για παράδειγμα, να τρώμε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, κρέας σε fondue τυριού, ομελέτα, την οποία μπορείτε παρεμπιπτόντως να φτιάξετε με μακαρόνια, με κρέας και τυριά και άλλους τέτοιους συνδυασμούς. Όλα αυτά, όμως, έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Κρακεράκια με τυρί: Ο συνδυασμός - θησαυρός για τον οργανισμό σου

Αν λαμβάνεις περισσότερες θερμίδες από ότι καις, τότε παίρνεις βάρος, σωστά; Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου, θα σε κρατήσουν μακριά από το πολύ φαγητό και γενικά θα βελτιώσουν την υγεία του εντέρου σου ούτως ώστε να μην πάρεις βάρος. Σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει το τυρί, ένα προϊόν που πρέπει σίγουρα να εντάξεις στη διατροφή σου, πάντα με μέτρο όμως.

Τυρί και κράκερ ο συνδυασμός που θα σε... σώσει!

Ακόμη, μπορείς να συνδυάσεις τροφές που διασπώνται και μετατρέπονται εύκολα σε ενέργεια, όπως επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και ζάχαρη, με τροφές που διασπώνται αργά μειώνοντας αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα.

Συγκεκριμένα, τα υγιή λιπαρά στις τροφές συνδυασμένα με σάκχαρα, επιβραδύνουν την διαδικασία διάσπασης των θρεπτικών ουσιών και την απελευθέρωση σακχάρου στο αίμα. Οπότε, μπορείς να φας κρακεράκια ή ένα τσαμπί σταφύλια με μια μικρή φέτα τυρί αντί να τα φας ξεχωριστά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share