Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καρπούζι με φέτα: Αν προσέχετε τη διατροφή σας τότε...

Δώστε βάση!

16 Ιουνίου 2020 15:56
Καρπούζι με φέτα: Αν προσέχετε τη διατροφή σας τότε...

Καρπούζι με φέτα, ο μεγαλύτερος ελληνικός καλοκαιρινός εθισμός. Για πολλούς ακούγεται περίεργος κι όμως αν το δοκιμάσεις σίγουρα θα εθιστείς κι εσύ.

Η φέτα είναι το πιο διάσημο ελληνικό τυρί και πίσω του έχει μια ιστορία χρόνων, εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα σχετικά με τη φέτα. Σε περίπτωση όμως που βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας μιας και το καλοκαιράκι είναι εδώ και θέλετε να βγείτε αψεγάδιαστες στην παραλία είναι ασφαλής αυτός ο συνδυασμός ή θα πρέπει να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας ελληνικά προϊόντα;

Είναι o πλέον κλασικός συνδυασμός που εκτός από γευστικός είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία, όσο και για την γραμμή σου.

Καρπούζι (2 φέτες): Αποτελείται σε ποσοστό 91,45% από νερό ενώ περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Είναι επίσης πλούσιο σε Β6, Α και C.

Τυρί φέτα (30 γρ.): Αποτελείται επίσης σε μεγάλο ποσοστό από νερό, 52,9%, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Το καρπούζι περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το λυκοπένιο το οποίο παρέχει αντιοκαρκινική δράση στον οργανισμό ενώ αν συνδυαστεί με τη φέτα διευκολύνει τη μεταφορά λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την ποσότητα λυκοπενίου του καρπουζιού.

Με απλά λόγια, δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.

Αν παρατηρήσετε στη φέτα σας μικρές τρύπες πετάξτε την αμέσως!

Η φέτα είναι το εθνικό μας τυρί, το συνοδεύουμε με σχεδόν όλα μας τα πιάτα και σχεδόν όλοι το λατρεύουμε. Είναι πολλά όμως αυτά που αγνοούμε για το αγαπημένο μας τυρί όπως και αυτά που πρέπει να προσέξουμε τόσο κατά την αγορά του αλλά και την κατανάλωση και την σωστή του αποθήκευση, δείτε εδώ ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε φέτα και λευκό τυρί.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε σχετικά με την αγαπημένη σας φέτα.

  • Ελέγξτε το χρώμα και την όψη της. Αυτό που ψάχνουμε είναι ένα καθαρό λευκό. Το υποκίτρινο θολό χρώμα δεν είναι καλό στοιχείο. Αποφύγετε τυριά με πολλές σχισμές ή τρύπες.
  • Αφεθείτε στο παιχνίδι της υφής. Ζητάμε μια αίσθηση ολοκληρωμένη και στιβαρή, χωρίς περιττά τριψίματα. Όταν δαγκώνουμε, η φέτα πρέπει να λιώνει ομαλά και ευχάριστα στο στόμα, αφήνοντας μια απολαυστική αίσθηση ποιότητας και πληρότητας.
  • Εμπιστευθείτε την όσφρηση και τη γεύση σας. Ένα καλό προϊόν θα έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ‒ η δυσάρεστη οσμή δεν είναι ο καλύτερος οδηγός ποιότητας. Στο στόμα αναζητήστε ισορροπημένη γεύση, όπου το όξινο στοιχείο θα υπερτερεί ελαφρά, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη επίγευση.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share