Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Απίστευτες ιδιότητες!

1 Νοεμβρίου 2020 14:06
Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεμόνια μας κάνουν καλό, γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Προσθέτουμε λεμόνι στο τσάι μας, στα φαγητά και το χρησιμοποιούμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ωστόσο, αυτές είναι μόνο λίγες από τις ιδιότητες του λεμονιού. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που θα έχετε, αν βάλετε ένα λεμόνι δίπλα από το κρεβάτι σας, ενώ παράλληλα μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε νερό και λεμόνι.

Επιτέλους θα χαλαρώσετε

Το άρωμα των εσπεριδοειδών ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει το άγχος και βοηθά στην ανακούφιση της έντασης μετά από μια δύσκολη μέρα. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι λεμονιού.

Η συγκέντρωση και η προσοχή σας θα βελτιωθούν

Το λεμόνι έχει μια ακόμα εκπληκτική ιδιότητα: εισπνέοντας το άρωμά του καθημερινά, βελτιώνεται η συγκέντρωση, η πνευματική δραστηριότητα και η μνήμη. Ακόμα και στη δουλειά, οι άνθρωποι θα κάνουν λιγότερα λάθη αν υπάρχει στο χώρο η μυρωδιά λεμονιού. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από την Ιαπωνία.

Βελτιώνεται η διάθεση

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού, είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο για την κατάθλιψη. Γι’ αυτό αν έχετε δοκιμάσει όλους τους υπόλοιπους τρόπους και δεν έχουν λειτουργήσει, δοκιμάστε το λεμόνι.

Ο αέρας θα καθαρίσει από τα μικρόβια

Το λεμόνι όχι μόνο έχει ευχάριστο άρωμα, αλλά και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Καθαρίζει πολύ καλά τον αέρα από τα μικρόβια.

Τέρμα η υψηλή αρτηριακή πίεση

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από υπέρταση και το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Η μυρωδιά του μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τα έντομα δε θα σας ενοχλούν

Τα μυρμήγκια, οι μύγες, τα κουνούπια και άλλα έντομα, είναι απίθανο να παραμείνουν σε ένα σπίτι που μυρίζει λεμόνι και δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε καθόλου χρήματα για χημικά απωθητικά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε λίγα κομμάτια γαρυφάλλου μέσα στο λεμόνι.

Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε χωρίς να βάλετε φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας αφού διαβάσετε αυτό!

Ένα από τα χειρότερα πράγματα είναι οι σκασμένες φτέρνες. Σίγουρα προσπαθήσατε με κρέμες και πέτρες ξυσίματος, αλλά όλα αυτά απαιτούν μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και χρήματα, και το χειρότερο απ ‘όλα, δεν δίνουν κανένα αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση είναι ήδη στο σπίτι σας και δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ – Το ΛΕΜΟΝΙ!

Διαλέξτε ένα λεμόνι που είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει τη φτέρνα, και ζουλήξτε το. Κάντε λεμονάδα από τον χυμό, και χρησιμοποιώντας τη φλούδα, φτιάξτε τη φτέρνα σας.

Στην αρχή ίσως θα σας φανεί παράξενο, αλλά σύντομα θα το συνηθίσετε. Βάλτε τη μισή φλούδα στη φτέρνα και βεβαιωθείτε ότι την έχει καλύψει πλήρως.

Όταν τοποθετήσετε το λεμόνι, θα αντιδράσει στις πιο ”σκληρές” περιοχές. Για να το κρατήσετε στη θέση του, θα πρέπει να φοράτε κάλτσες. Ο χυμός θα ενεργήσει ως μια χημική φλούδα, αφαιρώντας το ξηρό και σκασμένο δέρμα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το λεμόνι για τουλάχιστον μία ώρα, και θα ήταν ιδανικό αν μπορείτε να το κρατήσετε κατά την διάρκεια της νύχτας- είναι ευκολότερο. Περπατώντας με λεμόνι στη φτέρνα είναι πραγματικά περίπλοκο.

Ίσως νομίζετε ότι είναι άλλη μια ψεύτικη πληροφορία που δεν θα έχει κάποιο όφελος για την υγεία, αλλά πιστέψτε με, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά!

Οι φτέρνες σας θα είναι πολύ πιο απαλές ακόμη και μόνο μετά από μια νύχτα. Όλα τα ραγισμένα μέρη θα εξαφανιστούν, και το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσετε μια κρέμα, έτσι θα φαίνεται σαν να έχετε κάνει πεντικιούρ.

Επαναλάβετε τη θεραπεία αρκετές φορές, αν έχετε πιο επίμονες περιπτώσεις σκασμένων φτερνών.

Και, επίσης, έχετε ακόμη μία επιλογή: μην διστάσετε να εφαρμόσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ενώ παράλληλα διαβάστε πως ο συνδυασμός λεμονιού και σόδας μπορεί να σώσει ζωές.

Παίρνει μια φλούδα λεμόνι και τρίβει το γόνατο: Βάζει τέλος στον εφιάλτη!

Μια φυσική θεραπεία με λεμόνι για τους πόνους των αρθρώσεων! Αυτή η φυσική θεραπεία με φλούδες από λεμόνι θα ανακουφίσει σημαντικά τις αρθρώσεις σας!

Το λεμόνι προστατεύει από πολλές ασθένειες, γι ‘αυτό δικαίως ονομάζεται υπερτροφή/superfood. Είναι γεμάτο σε θρεπτικά στοιχεία: Περιέχει βιοφλαβονοειδή, πηκτίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνες C, Α, Β1, Β6, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, μαγγάνιο.

Το λεμόνι έχει ευεργετική επίδραση:

  • στο ήπαρ
  • το έντερο
  • το στομάχι
  • το ανοσοποιητικό
  • το νευρικό
  • το καρδιαγγειακό σύστημα

Εάν καταναλώνετε τακτικά τα λεμόνια, μπορείτε να αποτρέψετε ασθένειες όπως λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη, τα κρυολογήματα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, βακτηριακές λοιμώξεις, και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, ακόμη και τον καρκίνο!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτό το ευεργετικό φρούτο στην καθημερινή σας διατροφή, γνωρίζετε όμως ότι το λεμόνι είναι επίσης χρήσιμο ως επίθεμα σε περιπτώσεις που υπάρχει πόνος στις αρθρώσεις;

Τα αρωματικά πτητικά αιθέρια έλαια στην φλούδα λεμονιού βοηθούν να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία ενώ ταυτόχρονα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, πράγματα που τα καθιστούν χρήσιμα για τις αρθρώσεις και τον πόνο των νεύρων.

Οπότε ναι, πράγματι μπορεί να βοηθήσει, γι ‘αυτό διαβάστε αυτήν την απλή συνταγή που μπορεί να συμβάλλει στο να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τους πόνους των αρθρώσεων.

Διαδικασία – Χρήση

Θα πρέπει να βάλετε τις πλυμένες, καθαρές και στεγνές φλούδες από δύο λεμόνια σε ένα βάζο το οποίο θα γεμίσετε με ελαιόλαδο ως στην κορυφή.

Αφού κλείσετε καλά το βάζο το αφήνετε να σταθεί για δύο εβδομάδες.

Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο, ρίχνετε λίγο από το λάδι που προέκυψε σε μία γάζα και την εφαρμόζετε στον επώδυνο σημείο. Τυλίξτε μια πλαστική σακούλα γύρω από το σημείο και ένα μάλλινο πανί εν συνεχεία.

Χρησιμοποιήστε το επίθεμά σας το βράδυ και το αφήστε το έτσι για όλη τη νύχτα (Προσοχή να μην είναι σφιχτά δεμένο).

Το πρωί, όταν το αφαιρέσετε, θα νιώσετε μια σημαντική ανακούφιση.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βιολογικά λεμόνια.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φυσικό φάρμακο, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share