Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσθεσε στα φαγητά της λίγο παραπάνω αλάτι και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο μαρτύριο του καλοκαιριού

Θα σωθείς!

13 Αυγούστου 2020 10:01
Πρόσθεσε στα φαγητά της λίγο παραπάνω αλάτι και απαλλάχτηκε από το μεγαλύτερο μαρτύριο του καλοκαιριού
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Το καλοκαίρι με την υψηλή θερμοκρασία, η εφίδρωση ίσως είναι πιο έντονη σε κάποιους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λίγο αλάτι μπορεί να κάνει καλό. Ωστόσο, θαυματουργό έχει αποδειχθεί και το αλάτι της θάλασσας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένεστε μόλις βγείτε απ τη θάλασσας.

Όπως και όταν ασκούμαστε αρκετά ή κάνουμε βαριές δουλειές και ιδρώνουμε, έτσι και το καλοκαίρι η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του νατρίου στον οργανισμό, με συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, σύγχυση, ναυτία, αίσθημα κόπωσης, άγχος, αδυναμία, κράμπες κ.ά.

Όπως άλλωστε γνωρίζουμε, το νάτριο είναι ένα ηλεκτρολύτης που συμβάλλει στον έλεγχο του νερού γύρω και μέσα στα κύτταρα και όταν υπάρχει αραίωση ή μείωση του νατρίου στον οργανισμό, τα επίπεδα νερού αυξάνονται και τα κύτταρα διογκώνονται, οδηγώντας σε πρήξιμο.

αλάτι

Αν οι καιρικές συνθήκες σας προκαλούν υπερβολική εφίδρωση και αισθάνεστε πονοκέφαλο, αδιαθεσία, έντονη δίψα, τότε δοκιμάστε να πασπαλίσετε λίγο αλάτι σε ό,τι τρώτε και να δείτε αν τα συμπτώματα υποχωρούν. Αν ναι, τότε το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για υπονατριαιμία.

Σημαντικό είναι να βεβαιώσετε πως αυτό οφείλεται στην εφίδρωση και όχι σε κάποιο παθολογικό αίτιο και φυσικά να μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλατιού.

Γέμισε μια κάλτσα με αλάτι και την έβαλε στο τηγάνι - Απαλλάχτηκε από κάτι ανυπόφορο

Τι θα γίνει άμα βάλεις μέσα σε μια κάλτσα αλάτι και την βάλεις στο τηγάνι; Σίγουρα κανένας από εσάς δεν είχε σκεφτεί καν να το κάνει, όμως με αυτόν τον τρόπο μπορείς να απαλύνεις έναν σοβαρό πόνο!

Πέρα από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, έχει και απολυμαντικές. Οι άνθρωποι, για εκατοντάδες χρόνια, χρησιμοποιούν το αλάτι στα σπίτια τους για σκοπούς καθαρισμού, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε αλάτι σε ένα καυτό ταψί! Δεν έχει τοξικές επιδράσεις και βοηθάει την υγεία.

Όσοι έχουν νιώσει πόνο στα αυτιά ξέρουν πολύ καλά πόσο επίπονος μπορεί να γίνει και συνήθως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Είναι πολλοί που αρνούνται να πάρουν πολλά από τα φάρμακα της αγοράς λόγω των πολυάριθμων παρενεργειών που έχουν και των χρημάτων. Γι’αυτό το λόγο αυτή η ιδέα είναι πανέξυπνη, γιατί μπορείς να πολεμήσεις τον πόνο στα αυτιά μόνο χρησιμοποιώντας αλάτι.

Εκτός από αλάτι, θα χρειαστείτε και άσπρες κάλτσες. Πρέπει να είναι άσπρες γιατί αλλιώς είναι πολύ πιθανόν να αποχρωματιστούν.

Είναι σημαντικό να είναι χοντρό αλάτι της θάλασσας. Να είναι μεγάλοι οι κόκκοι για να μην βγουν από την κάλτσα και να είναι θαλάσσης λόγω της ειδικής χημικής του σύστασης. 1-1,5 κούπες θα είναι αρκετές.

Το αλάτι μπαίνει στις κάλτσες. Κλείστε τις κάλτσες καλά, κατά προτίμηση με διπλό κόμπο.

Τελικά θα πρέπει να έχει περίπου το μέγεθος της παλάμης σας .Τοποθετήστε στη συνέχεια τη κάλτσα με το αλάτι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά. Θα μπορούσατε να τη βάλετε και στο φούρνο μικροκυμάτων εναλλακτικά αν και είναι πιο δύσκολο να ζεστάνετε εξίσου όλο το αλάτι και εκτός από αυτό, είναι πιο εύκολο να σκιστεί η κάλτσα μετά. Γενικότερα, η μέθοδος με το τηγάνι είναι καλύτερη.

αλάτι κάλτσα

Ελέγξτε με το χέρι σας να μην είναι πολύ ζεστή η κάλτσα και τοποθετήστε την πάνω στο αυτί. Θα πρέπει να καλύπτει και ένα μέρος από το σαγόνι, Θα δείτε διαφορά μέσα σε λίγα λεπτά! Η ανακούφιση του πόνου είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και με αυτό το κόλπο η επιτυχία είναι εγγυημένη!

αλάτι πόνος στο αυτί

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share