Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες στον ύπνο μας!

Αν το κάνετε σταματήστε!

2 Δεκεμβρίου 2019 13:32
Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες στον ύπνο μας!

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες στον ύπνο μας!

Κάποιοι φοράνε κάλτσες στον ύπνο, γιατί κρυώνουν τα πόδια τους. Άλλοι για λόγους ομορφιάς, για να έχουν μαλακά πόδια. Φαίνεται ότι ο ύπνος με κάλτσες μπορεί να κάνει καλό. Μια έρευνα που έγινε από ερευνητές στο Εργαστήριο Ύπνου στο Basel της Ελβετίας ερεύνησε την σχέση ανάμεσα στην θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών και πόσο γρήγορα αποκοιμιούνταν οι άνθρωποι. Έβαλε μια φλούδα λεμονιού στην κάλτσα της! Ο λόγος θα σε ενθουσιάσει!

Ερευνήθηκε μια ομάδα νεαρών αντρών. Όλοι κοιμήθηκαν αμέσως μόλις τα άκρα τους ζεστάθηκαν. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται (αγγειοδιαστολή) στα χέρια και τα πόδια και αυτή η ζέστη αναδιανέμεται στο υπόλοιπο σώμα. Η έρευνα έδειξε ότι η αγγειοδιαστολή στα άκρα βοήθησε τους συμμετέχοντες να κοιμηθούν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Λόγω του ότι η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν ζεσταίνονται τα χέρια και τα πόδια, το σώμα αρχίζει να μπαίνει σε φάση ύπνου. Μαζί με την πίεση που πέφτει, ο εγκέφαλος λαμβάνει μηνύματα από το σώμα για να ετοιμαστεί για ύπνο.

υ δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες στον ύπνο

Είναι επίσης πιθανό η ορμόνη του ύπνου, η μελατονίνη, να αυξάνει την παραγωγή της. Με δυο λόγια: τα ζεστά πόδια σας βοηθάνε να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Δεν είναι μόνο οι κάλτσες που βοηθάνε στον ύπνο. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του να φοράτε κάλτσες όταν κοιμάστε, τότε δοκιμάστε κάτι από τα παρακάτω:

-Βάλτε ένα ζεστό μπουκάλι νερό ή μια θερμοφόρα ανάμεσα στα πόδια σας πριν πέσετε για ύπνο.
-Βάλτε επιπλέον κουβέρτες στην άκρη του κρεβατιού.
-Αγοράστε κάλτσες από κασμίρι για τον ύπνο.
-Ζεστάνετε τα πόδια σας με παντόφλες πριν πέσετε για ύπνο.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να πάρετε μια ηλεκτρική κουβέρτα. Μην ξεχάσετε την χαλαρωτική μυρωδιά της λεβάντας!

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν, γι’αυτό είναι καλό να δοκιμάσουν κάποιο από τα παραπάνω κόλπα.
Πλέον έχετε και την υποστήριξη της επιστήμης για να κοιμάστε με κάλτσες!

Φοράς τις ίδιες κάλτσες και 2η ημέρα; Μάλλον δεν είναι και τόσο καλό!

Μία από τις μολυσματικές λοιμώξεις, που μπορεί να πλήξουν τα πόδια και ειδικά τα πέλματά σας, είναι το λεγόμενο «πόδι του αθλητή». Είναι μια μεταδοτική πάθηση και μπορεί να γίνει επικίνδυνη εάν εξαπλωθεί.

Δείτε επίσης:Αν κάνετε αυτό το κόλπο με τα πόδια... θα έχετε καλό ύπνο!

Το πόδι του αθλητή εκδηλώνεται με εξάνθημα που προκαλείται από ένα μύκητα ο οποίος εμφανίζεται συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και μπορεί να προκαλέσει στους πάσχοντες κνησμό, ερυθρότητα, καθώς και φολιδωτό, ξηρό, ραγισμένο ή με μικρά σπυράκια δέρμα.

Παρόλο που δεν είναι συνήθως σοβαρό, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για να σταματήσει να εξαπλώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή θα μπορούσε να φτάσει στο λεμφικό σύστημα, προκαλώντας μόλυνση των λεμφικών αγγείων και των λεμφαδένων.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις η αρχική προσβεβλημένη περιοχή μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα, αφήνοντας το δέρμα κόκκινο, ζεστό και πρησμένο.

Η κύρια αιτία είναι ο μύκητας που αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται στο δέρμα. Ευδοκιμεί σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά μέρη.

Αυτοί οι τέσσερις «καθημερινοί» παράγοντες θα μπορούσαν να προκαλέσουν το πόδι του αθλητή:

Βρώμικα, βρεγμένα πόδια
Αν τα πόδια σας δεν είναι καθαρά και στεγνά, τότε είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε την μόλυνση. Πρέπει να στεγνώνετε τα πόδια σας καλά μετά το πλύσιμο, ιδιαίτερα τις περιοχές μεταξύ των δακτύλων σας. Χρησιμοποιήστε σκόνη ταλκ για να σταματήσετε να ιδρώνετε, αλλά αποφύγετε την ενυδάτωση στην περιοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους μύκητες να πολλαπλασιαστούν.

Λάθος παπούτσια
Φορώντας παπούτσια που κάνουν τα πέλματά σας να ζεσταθούν και να ιδρώνουν αυξάνει επίσης τον κίνδυνο. Φροντίστε να αλλάζετε παπούτσια σας κάθε δύο μέρες, επιτρέποντάς τους να στεγνώσουν μεταξύ χρήσεων.

Θα πρέπει επίσης να φοράτε κάθε μέρα ένα καθαρό ​ζευγάρι κάλτσες και να προτιμάτε τις βαμβακερές μαζί με ευρύχωρα παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως το δέρμα, για να επιτρέπετε στα πόδια σας να «αναπνέουν». Αυτό ισχύει ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ που τα πόδια ιδρώνουν πιο εύκολα.

Γυμναστήριο
Το να είστε ξυπόλητοι σε περιοχές όπως κοινόχρηστα ντους, αποδυτήρια και γυμναστήρια αυξάνει επίσης την πιθανότητα να αναπτύξετε το «πόδι του αθλητή». Αυτά είναι μέρη όπου οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα.

Χρησιμοποιημένες πετσέτες
Δεν πρέπει να μοιράζεστε πετσέτες, κάλτσες και παπούτσια με άλλα άτομα. Επιπλέον, πρέπει να πλένετε τακτικά τις πετσέτες σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share