Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες; Σταματήστε το αμέσως

Ο χειρότερος συνδυασμός!

11 Αυγούστου 2020 10:33
Συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες; Σταματήστε το αμέσως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε το λόγο που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε κρέας μαζί με πατάτες; Το Athensmagazine.gr τον ανακάλυψε και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Υπάρχουν κάποιες τροφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σας σύστημα ή ακόμη και να σας αρρωστήσουν όταν συνδυάζονται με άλλες με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην υγεία. Μέσα σ' αυτές ανήκουν οι πατάτες μαζί με το κρέας.

πατάτες με κρέας συνδυασμός

Συγκεκριμένα, το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες απαιτεί αλκαλικά πεπτικά υγρά, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες του κρέατος που χρειάζονται όξινα. Όταν, λοιπόν, συνδυάζονται προκαλούν διαταραχές, όπως καούρα, δυσπεψία και αέρια. Κι επειδή φροντίζουμε για την υγεία σας, δείτε εδώ τι συμβαίνει όταν το κρέας είναι πιο σκούρο.

Κίνδυνος κατά την απόψυξη – Τι να προσέχετε στο κρέας!

Θέλετε να ξεπαγώσετε το κρέας με τον πιο ασφαλή τρόπο; Πρέπει να προσέχετε κατά την απόψυξή του, μιας και κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, ώστε αλλάζετε γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων. Ακόμα ένας εύκολος τρόπος για να το ξεπαγώσετε την τελευταία στιγμή, είναι και αυτός εδώ.

Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.

  • Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.
  • Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.
  • Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.
  • Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.
  • Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share