Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Πόσο φρέσκο είναι το αυγό που τρως; Μάθε να το αναγνωρίζεις! (photo)

Μεγάλη προσοχή

2 Αυγούστου 2020 21:29
Πόσο φρέσκο είναι το αυγό που τρως; Μάθε να το αναγνωρίζεις! (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά αποτελούν το κύριο συστατικό για τα περισσότερα από γλυκά αλλά και φαγητά που ετοιμάζουμε στην κουζίνα μας. Επίσης συνηθίζουμε να το τρώμε με διάφορους τρόπους, όπως βραστά μελάτα, σφιχτά, τηγανητά ομελέτα κ.α.

Είναι μια από τις πιο πλήρεις τροφές με πολλά οφέλη για την διατροφή και την υγεία μας. Πόσοι από εμάς όμως, μπορούμε να αναγνωρίσουμε ένα φρέσκο από ένα πιο παλιό αυγό; Επίσης πόσοι μπορούν να αναγνωρίσουν ποια αυγά είναι κατάλληλα προς βρώσιν και ποια όχι.

Ας δούμε μερικούς εύκολους και πρακτικούς τρόπους να αναγνωρίζουμε την καταλληλότητα των αυγών. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ένα αυγό, ποια θα είναι η συμπεριφορά του, ανάλογα με την ηλικία του, αν το βυθίσουμε άβραστο και όχι από το ψυγείο, σε νερό.

Πως καταλαβαίνουμε αν ένα αυγό είναι φρέσκο

Σπάσατε ένα αυγό και ο κρόκος ήταν πορτοκαλί; Αυτό σημαίνει ότι...

Το αυγό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά και καταναλώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση από ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα. Πότε όμως ένα αυγό είναι πιο θρεπτικό και πότε μπορεί να καταναλωθεί άφοβα;

Μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση ενός αυγού παίζει το χρώμα του κρόκου. Όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα.

αυγό κρόκος

Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό που πρέπει να προσέξουμε στα αυγά, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share