Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σταματήστε να πίνετε γάλα με σοκολάτα - Απαγορευτικός συνδυασμός

Σας αφορά!

17 Ιουνίου 2020 08:25
Σταματήστε να πίνετε γάλα με σοκολάτα - Απαγορευτικός συνδυασμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζετε το λόγο που δεν πρέπει να πίνετε γάλα με σοκολάτα μαζί; Το Athensmagazine.gr έμαθε τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο συνδυασμό και σας τον παρουσιάζει παρακάτω.

Είμαστε συνηθισμένοι να συνδυάζουμε διάφορες τροφές στο φαγητό μας. Γνωρίζετε όμως, ότι οι σύγχρονοι υγιεινολόγοι, φυσιολόγοι και η παραδοσιακή ιατρική "Αγιουρβέδα" θεωρούν κάποιους συνδυασμούς ως επιβλαβείς, καθώς ενοχοποιούνται για το αίσθημα φουσκώματος, καούρας, βάρους αλλά και λήθαργου που πιστεύεται ότι μας προκαλούν.

Σε αυτούς τους επιβλαβείς συνδυασμούς ανήκει και το σοκολατούχο γάλα. Ναι είναι αλήθεια! Το γάλα και η σοκολάτα δεν ταιριάζουν. Η σοκολάτα περιέχει οξαλικό οξύ και το γάλα είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου -δείτε εδώ ποιες άλλες τροφές έχουν ασβέστιο-. Όταν τρώγονται μαζί, το ασβέστιο στο γάλα αντιδρά με το οξαλικό οξύ για να σχηματίσει ένα αδιάλυτο οξαλικό ασβέστιο. Αυτό δεν είναι εύκολα εύπεπτο και μπορεί να προκαλέσει διάρροια όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Άρα καλό θα ήταν να σταματήσετε αυτό το συνδυασμό.

Βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Σταματήστε το όσο είναι καιρός

Ακόμα και μέσα στο ψυγείο, πολλές τροφές εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες και να κινδυνεύουν να χαλάσουν. Μία από αυτές τις τροφές είναι το γάλα.

Όπως κάθε γαλακτοκομικό προϊόν, έτσι, προφανώς, και το γάλα, δεν πρέπει να υπόκειται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, εκεί που συντηρείται. Ενώ, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπου πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας όπως το γάλα μαζί με τα δημητριακά.

Τα δοχεία από γυαλί είναι καλύτερα για το γάλα, καθώς το στόμιο στα χάρτινα μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια. Πολλοί συνηθίζουν να βάζουν τα χάρτινα δοχεία του γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου, επειδή είναι πιο “βολικό”. Αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το γάλα πρέπει να τοποθετείται στον κεντρικό θάλαμο του ψυγείου.

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου (κάτι που συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα), η πόρτα είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη από την αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης, η πόρτα του ψυγείου χρειάζεται και περισσότερη ώρα να επανέλθει στην σωστή θερμοκρασία.

Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτή η αυξομείωση στην θερμοκρασία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του γάλακτος.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share