Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

2+1 τροφές που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Προσοχή

16 Ιουνίου 2020 21:12
2+1 τροφές που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από το γάλα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Πολλοί ενδεχομένως να έχουν στο μυαλό τους πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικά το γάλα είναι η μόνη ή η κύρια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού ασβέστιο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες εμπεριέχεται και σε άλλες τροφές. Επίσης, δείτε 11 τροφές που "κόβουν" μαχαίρι την όρεξη.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Σολομός

Μία μερίδα φρέσκου σολομού 180 γρ. παρέχει 340 mg ασβεστίου. Το γευστικό ψάρι είναι επίσης εξαιρετική πηγή υγιεινών Ω3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D.

Βρώμη

Ένα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Απολαμβάνοντας τη βρώμη ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα, θα συμπληρώσετε από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. Παράλληλα, χάρη στη σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει, η βρώμη θα κρατήσει την πείνα μακριά για πολλές ώρες.

Σαρδέλες

Μια μερίδα μόλις 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

Βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Σταματήστε το όσο είναι καιρός

Ακόμα και μέσα στο ψυγείο, πολλές τροφές εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες και να κινδυνεύουν να χαλάσουν. Μία από αυτές τις τροφές είναι το γάλα.

Όπως κάθε γαλακτοκομικό προϊόν, έτσι, προφανώς, και το γάλα, δεν πρέπει να υπόκειται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, εκεί που συντηρείται. Ενώ, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπου πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας όπως το γάλα μαζί με τα δημητριακά.

Τα δοχεία από γυαλί είναι καλύτερα για το γάλα, καθώς το στόμιο στα χάρτινα μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια. Πολλοί συνηθίζουν να βάζουν τα χάρτινα δοχεία του γάλακτος στην πόρτα του ψυγείου, επειδή είναι πιο “βολικό”. Αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το γάλα πρέπει να τοποθετείται στον κεντρικό θάλαμο του ψυγείου.

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου (κάτι που συμβαίνει δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα), η πόρτα είναι η περιοχή που επηρεάζεται περισσότερο από κάθε άλλη από την αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης, η πόρτα του ψυγείου χρειάζεται και περισσότερη ώρα να επανέλθει στην σωστή θερμοκρασία.

Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή, αυτή η αυξομείωση στην θερμοκρασία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του γάλακτος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share