Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κουνούπια: 6+1 τροφές για να μην σας πλησιάζουν

Ο μεγάλος εφιάλτης του καλοκαιριού

3 Ιουνίου 2020 22:07
Κουνούπια: 6+1 τροφές για να μην σας πλησιάζουν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν 7 τροφές που θα σας σώσουν. Παράλληλα, δείτε ποια είναι τα 5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας.

Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται πως γίνονται όλα και πιο ανθεκτικά σε ταμπλέτες, φιδάκια και διάφορα σπρέι και κάθε χρόνο ψάχνουμε τρόπους για να τα διώξουμε και να μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα τα βράδια.

Ως γνωστό, τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά που μας τσιμπάνε και το μυστικό, σύμφωνα με τη Dr. Janet Starr Hull, βρίσκεται στη βιταμίνη Β1. Αυτή παράγει μία μυρωδιά που το κουνούπι απεχθάνεται και έτσι η γιατρός συνιστά από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβρη, να παίρνουμε καθημερινά ένα δισκίο βιταμίνης Β1. Εναλλακτικά μπορείς να καταναλώσεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β1.

Δείτε ποιες είναι:

  • Λάχανο
  • Μπρόκολο
  • Κουνούπιδι
  • Ηλιόσποροι
  • Σπιρουλίνα
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Ξηροί καρποί

Τρίβει στα χέρια της μια φλούδα μπανάνας και απαλλάσσεται από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Δύο είναι τα μεγαλύτερα βασανιστήρια του καλοκαιριού, η ζέστη και τα κουνούπια. Για τη ζέστη σίγουρα τρόποι για να απαλλαγείτε υπάρχουν πολλοί. Για τα κουνούπια όμως;

Πόσο ενοχλητική είναι αυτή η επίμονη φαγούρα; Το Athensmagazine.gr σου βρήκε την πιο φυσική λύση για να απαλλαγείς στο λεπτό από τη φαγούρα και την κοκκινίλα που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Η λύση λοιπόν, κρύβεται στην μπανάνα, η οποία έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές θαυματουργή σε θέματα ομορφιάς και υγείας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια μάσκα για τα μαλλιά σας με βάση τη μπανάνα.

Μόλις λοιπόν νιώσετε το τσίμπημα ενός κουνουπιού, τρίψτε στην περιοχή μια φλούδα μπανάνας, αφήστε την για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε την και επαναλάβετε και σε άλλες επηρεασμένες περιοχές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share