Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φτιάξε την πιο ενυδατική και.. νόστιμη μάσκα μαλλιών με μπανάνα

Τα έχουμε όλες στο σπίτι και είναι φυσικά φάρμακα!

6 Απριλίου 2020 13:44
Φτιάξε την πιο ενυδατική και.. νόστιμη μάσκα μαλλιών με μπανάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπανάνα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Είναι πεντανόστιμη, γεμάτη βιταμίνες και μας κάνει καλό. Αυτά όμως τα ξέρεις. Εκείνο που ίσως δεν ξέρεις είναι πως η μπανάνα κάνει θαύματα ΚΑΙ για τα μαλλιά.

Η μπανάνα βλέπεις, είναι γεμάτη ποτάσσιο και βιταμίνες που βοηθούν όχι μόνο στην μάχη ενάντια στην ξηρότητα και το φριζάρισμα αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο δέρμα του καεφαλιού. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνταγή που θα σου δείξουμε παρακάτω μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόσωπο! Πάμε να την δούμε όμως…

Θα χρειαστείς:

  • 1 πολύ ώριμη, μεγάλη μπανάνα
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Λιώσε την μπανάνα με ένα πιρούνι και ανακάτεψέ την με το μέλι και το γιαούρτι. Έπειτα, πέρνα την στα μαλλιά σου και χαλάρωσε βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά όσο τρως ό, τι περίσσεψε! Όταν θα την ξεβγάλεις, να θυμάσαι πως πρέπιε να λούσεις πολύ καλά τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα σαμπουάν. Αν μπορείς, απόφυγε το στέγνωμα και άσε το κεφάλι σου να ηρεμήσει αφού του έχεις χαρίσει την καλύτερη τροφή.

Φτιάξε επίσης σπιτική μάσκα για το πρόσωπο με το γιαούρτι που σου περίσσεψε!

Παίρνει μαγειρική σόδα και την τρίβει στη μύτη της με μια οδοντόβουρτσα - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι πάμπολλες και δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν! Ακόμη μία που έως σήμερα αγνοούσαμε ανακαλύψαμε και μας έκανε να ενθουσιαστούμε! Η σόδα είναι καυστική αλλά όχι σε επικίνδυνο βαθμό κάτι που την καθιστά ένα μοναδικό "φάρμακο" σε θέματα ομορφιάς.

Αυτή η γυναίκα μας δείχνει με έναν πολύ απλό τρόπο πως μπορούμε να σωθούμε από τους φραγμένους πόρους τους δέρματος και από τα μαύρα στίγματα χρησιμοποιώντας μόνο μαγειρική σόδα και λίγο νερό.

Ρίχνει, λοιπόν σε ένα πιάτο μαγειρική σόδα και την ψεκάζει με λίγο νερό με σκοπό να δημιουργήσει μια πάστα. Στη συνέχεια με προσεκτικές κινήσεις και με τη βοήθειας μιας οδοντόβουρτσας της τρίβει στο πρόσωπο της και όταν την αφαιρεί φαίνεται ξεκάθαρα πως κάθε ίχνος στίγματος έχει εξαφανισθεί!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο βίντεο που ακολουθεί:

Κι αν προτιμάτε τα φυσικά προϊόντα ομορφιάς με βασικό συστατικό τη μαγειρική σόδα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ανακατέψετε σόδα με μέλι και το φάτε!

 

Ροή ειδήσεων

Share