Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας

Θα κοιμάστε ήσυχα όλο το καλοκαίρι

2 Ιουνίου 2020 14:44
5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας
Από Σοφία Φυρογένη

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα κουνούπια που "κυκλοφορούν" ανενόχλητα στο σπίτι σας; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε κάποια φυτά.

Οι ζέστες του καλοκαιριού, αλλά και η υγρασία "φέρνουν" στον κήπο ή στα μπαλκόνια κουνούπια. Για να αντιμετωπίσετε, λοιπόν, τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό και οικολογικό τρόπο, η φύτευση φυτών είναι μια καλή λύση. Υπάρχουν αρκετά φυτά που τα διώχνουν για να επιλέξετε, κυρίως αρωματικά.

φυτά που απομακρύνουν τα κουνούπια

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό είναι να φυτεύετε μία ομάδα από τα παρακάτω φυτά που θα διαβάσετε, προκειμένου να εξασφαλίσετε καλύτερη κάλυψη του χώρου και μέγιστη προστασία. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φυτέψετε κάποιο από αυτά τα φυτά, δείτε εδώ ένα διαφορετικό κόλπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αν λοιπόν, πλαισιώσετε τον κήπο σας με τέτοια φυτά, θα δημιουργήσετε ένα τείχος προστασίας που θα απομακρύνει επιτέλους τα κουνούπια.

Δείτε αυτά τα 5 φυτά παρακάτω:

  • Δυόσμος
  • Βασιλικός
  • Δενδρολίβανο
  • Λεβάντα
  • Γεράνι

Αυτό είναι το φυτό - βότανο της αθανασίας: Υπάρχει παντού στην Ελλάδα

Φυτό: Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα, σε αντίθεση με το φυτό το οποίο οφείλεται για τον θάνατο νεαρού παιδιού, σύμφωνα με καταγγελία της μάνας του! Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές.

Οι Άραβες πίστευαν ότι μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν «ελληνικό τσάι» και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι Κινέζοι το αποκαλούν «ελληνικό βραστάρι» και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι.

Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά (Σάλβια η φαρμακευτική, Salvia officinalis) αναπτύσσεται στις μεσογειακές χώρες και το όνομα του Salvia προέρχεται από το λατινικό ρήμα Salvare που σημαίνει «σώζω» ή «θεραπεύω». Έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, ως αφέψημα και ως καρύκευμα. Τα φύλλα που είναι και το κατεξοχήν χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού συλλέγονται λίγο πριν ή κατά την αρχή της ανθοφορίας με ξηρό και ηλιόλουστο καιρό, το Μάιο ή τον Ιούνιο και ξηραίνονται στη σκιά.

Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Διοσκουρίδη, τον Γαληνό, τον Αέτιο και τον Ιπποκράτη. Σε αρχαίες εποχές το χρησιμοποιούσαν για δαγκώματα φιδιών και εντόμων, για να αυξήσουν τη γονιμότητα των γυναικών και για να διώχνουν τα κακά πνεύματα κτλ. Στις περιοχές της Μεσογείου αποξηραίνεται και πίνεται ως αφέψημα, το γνωστό φασκόμηλο!

Αυτό είναι το φυτό - βότανο της αθανασίας

Είναι ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Η δε δράση του κατά του διαβήτη έκανε ορισμένους να δηλώσουν ότι, το φασκόμηλο είναι το φάρμακο για όλες τις ασθένειες.

Ως αφέψημα είναι ιδανικό για τη θεραπεία της φαρυγγίτιδας, της ουλίτιδας, καθώς και των άφτρων, αλλά και διαφόρων τραυματισμών του στόματος. Επίσης, τονώνει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τη μνήμη και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος. Εάν κάνουμε πλύσεις με αφέψημα στα μέρη του σώματος που πάσχουν από κράμπες, θα ανακουφιστούν.

Αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, τρίβοντας με τα φρέσκα φύλλα του φασκόμηλου το ερεθισμένο σημείο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share