Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Σταματήστε το αμέσως

Δώστε βάση!

16 Μαΐου 2020 08:04
Τρώτε μακαρόνια με κιμά; Σταματήστε το αμέσως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν τρώτε μακαρόνια μαζί με κιμά, τότε σταματήστε το αμέσως. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που κάνει κακό στην υγεία σας, όπως συμβαίνει και με την κρέμα γάλακτος.

Κάποια τρόφιμα είναι καλό να μην καταναλώνονται μαζί, μιας και ο συνδυασμός τους μπορεί να καταλήξει μοιραίος, διότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ένα σωρό άλλες παρενέργειες στον οργανισμό. Για παρόμοιο λόγο, αξίζει επίσης να μιλήσουμε για τα ζυμαρικά με κιμά.

Βλάπτουν την υγεία τα μακαρόνια με τον κιμά;

Οι σιελογόνες αδένες εκκρίνουν ένζυμα πτυλαλίνης και αμυλάσης, τα οποία καταστρέφουν τους αμυλούχους υδατάνθρακες (μακαρόνια) σε απλά σάκχαρα. Η κάλυψη πρωτεϊνικών προϊόντων (κρέας) με σάκχαρα δημιουργεί επικίνδυνες ενώσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οπότε, καλό θα ήταν να τρώτε τα ζυμαρικά σας με κάτι άλλο.

4+1 λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια - Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια είναι ένα από το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς να μαγειρέψει στη ζωή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε 4+1 λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε. Επίσης, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός είναι «θάνατος» για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να αποφεύγεται.

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

undefined

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share