Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σταματήστε να τρώτε μακαρόνια με κρέμα γάλακτος - Βλάπτει την υγεία

Θα πάθετε πλάκα με τις θερμίδες

15 Μαΐου 2020 13:14
Σταματήστε να τρώτε μακαρόνια με κρέμα γάλακτος - Βλάπτει την υγεία

Τα μακαρόνια με κρέμα γάλακτος μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Είναι μια απαγορευμένη τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Οι περισσότεροι τα θεωρούμε ιδιαίτερα παχυντικά, και γι’ αυτό τα αποκλείουμε από τη διατροφή μας σε περιόδους δίαιτας, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα διατροφής. Έχει αποδειχθεί ότι με το σωστό μαγείρεμα είναι ένα πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα και φτωχό σε θερμίδες. Ποια η χειρότερη σάλτσα και συνοδευτικό;

Αναλυτικά οι θερμίδες

Μια σάλτσα πλούσια σε λιπαρά (κρέμα γάλακτος, βούτυρο, αλλαντικά)- και μάλιστα κορεσμένα- με μπόλικο τυρί θα αυξήσει πολύ τις θερμίδες της μακαρονάδας, ενώ αντίθετα μια σάλτσα με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά, βότανα και λίγο ελαιόλαδο (μια κουταλιά) θα εμπλουτίσει τα θρεπτικά της συστατικά, το άρωμα και τη γεύση της και δε θα αυξήσει το βάρος σας. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα μακαρόνια σκέτα νερόβραστα παρέχει 160 θερμίδες, με λάδι και σκόρδο 220, με σάλτσα ναπολιτεν 250, με κρέμα γάλακτος 363, με κιμά 480, κοκκινιστά με κρέας 480 και με σάλτσα καρμπονάρα περίπου 700 θερμίδες. Όσον αφορά το τυρί, αρκεστείτε σε μια μικρή μερίδα η αντιστοιχία είναι 120 θερμίδες.

Το νερό για τα μακαρόνια αργεί να βράσει; Με αυτό το κόλπο θα είναι έτοιμο στο πι και φι

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο αλλά η κουζίνα σας δεν συνεργάζεται; Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βράσετε στο πι και φι το νερό για τα μακαρόνια.

Μια απορία που μας γεννάται είναι η εξής:"γιατί καθυστερεί να βράσει το νερό για τα μακαρόνια;" Μπορεί να είναι από τα πιο εύκολα φαγητά, αλλά πολλοί συνεχίζουν και κάνουν κάποια λάθη σαν και αυτά εδώ, που μπορεί να στοιχίσουν.

Το κρυφό κόλπο

Περιμένεις με τις ώρες να κοχλάσει το νερό; Θυμάσαι στο σχολείο όταν έκανες φυσική και χημεία. Ε, λοιπόν το ίδιο ισχύει και εδώ! Αν προσθέσεις αλάτι στην κατσαρόλα πριν πάρει βράση το νερό, τότε το…σημείο βρασμού θα παραταθεί. Με πολύ απλά λόγια στο αλατισμένο νερό, ο βρασμός καθυστερεί. Περίμενε να δεις το νερό να κοχλάζει και ύστερα αλάτισε!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share