Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρίχνετε τυρί πάνω στα μακαρόνια; Συνδυασμός «θάνατος» - Μην το ξανακάνετε!

Μεγάλη προσοχή

9 Μαΐου 2020 09:50
Ρίχνετε τυρί πάνω στα μακαρόνια; Συνδυασμός «θάνατος» - Μην το ξανακάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός είναι «θάνατος» για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης, αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι βάζουμε ελαιόλαδο στα μακαρόνια, ωστόσο πρέπει να το σταματήσετε αμέσως!

Πώς λειτουργεί αυτό – τα μακαρόνια είναι πλούσια σε άμυλο, το οποίο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη, οπότε η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη ζύμωση και περαιτέρω πεπτικά προβλήματα.

Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια; Το κακό που κάνουμε στην υγεία μας - Μεγάλη προσοχή (Video)

Ένα μεγάλο λάθος για την υγεία μας κάνουμε όλοι όσοι βράζουμε πρώτα το νερό και έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι καθώς μπορεί να προκαλέσει στομαχόπονους αλλά και καούρες. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιο είναι το μυστικό για να τρώτε μακαρόνια και να μην παχαίνετε.

Παρακάτω, σας προτείνουμε ένα τρόπο ώστε να το αποφύγετε. Αρχικά, παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Μετά βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.

Δείτε το βίντεο:

4+1 λόγοι για να μην πετάτε ποτέ το νερό από τα μακαρόνια

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, σουρώνουμε τα μακαρόνια και συνήθως τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό μόλις αυτά βράσουν. Ενώ, αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση

Γνωρίζατε όμως, πως αυτό το νερό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο;

4+1 λόγοι να το χρησιμοποιήσετε:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια
Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών.

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share