Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Βούτηξε τα πόδια της σε νερό που είχε βράσει μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το!

11 Μαΐου 2020 15:06
Βούτηξε τα πόδια της σε νερό που είχε βράσει μακαρόνια - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το νερό στο οποίο έχουν μαγειρευτεί μακαρόνια είναι γεμάτο άμυλο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Σε τι μπορεί όμως να μας χρησιμεύσει και για ποιο λόγο δεν πρέπει να το πετάμε;

Το νερό από τα μακαρόνια μπορεί να κάνει τα πιο απίστευτα θαύματα σε θέματα υγείας και ομορφιάς, δείτε εδώ πόσο ευεργετικό είναι για τα μαλλιά σας. Το ίδιο νερό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για να κάνετε ποδόλουτρο.

Για όσους πάσχουν από πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα ποδόλουτρο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό ζυμαρικών. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αναζωογονήσουν τα πόδια σας σε χρόνο μηδέν. Μην επενδύετε λοιπόν σε άλατα και προϊόντα ειδικά για την περιποίηση των ποδιών σας λίγο νερό από τα μακαρόνια σας αρκεί.

ποδόλουτρο

4+1 λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια - Μεγάλη προσοχή

Τα μακαρόνια είναι ένα από το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς να μαγειρέψει στη ζωή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε 4+1 λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε. Επίσης, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι και τα μακαρόνια με τυρί. Δυστυχώς όμως, ο συνδυασμός είναι «θάνατος» για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να αποφεύγεται.

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

undefined

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share