Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Έβαλε μια μπαταρία πάνω σε μια φέτα ζαμπόν...Ανακάλυψε κάτι πολύ επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί στην υγεία σας!

Δεν θα το πιστεύετε!

18 Ιανουαρίου 2020 15:00
Έβαλε μια μπαταρία πάνω σε μια φέτα ζαμπόν...Ανακάλυψε κάτι πολύ επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί στην υγεία σας!

Έχουν περάσει οι γιορτές, και τα παιδιά ακόμα απολαμβάνουν τα καινούρια τους παιχνίδια. Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από αυτά; Αυτό το τέστ με το ζαμπόν και την μπαταρία θα σας τρομάξει!

Αλλά οι γιατροί θέλουν να προειδοποιήσουν τους γονείς και τους πάντες: Να είστε προσεκτικοί και να έχετε γνώση των δυνητικών κινδύνων των μπαταριών που πέφτουν στα χέρια των μικρών παιδιών. Όπως και τα κινητά χαλάνε από την μπαταρία όταν υπερφορίζεται, έτσι μπορεί να προκληθούν προβλήματα και στην υγεία μας. Και όχι λόγω φόρτισης...

Το νοσοκομείο παίδων Dayton έκανε επίδειξη το πόσο επιβλαβείς είναι οι μικρές μπαταρίες. Μέσα σε δύο μόλις ώρες, μια μικρή μπαταρία έκανε ζημιά σε μια φέτα ζαμπόν, που έχει παρόμοια πυκνότητα και πλάτος με τον οισοφάγο ενός παιδιού. Αν μια μπαταρία κολλήσει στον οισοφάγο, οι συνέπειες μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν πολλοί επίγνωση του ζητήματος των κινδύνων. Πολλά παιχνίδια και τηλεκατευθυνόμενα χειριστήρια λειτουργούν με μικρές μπαταρίες, και ούτε τα παιδιά γνωρίζουν πόσο επικίνδυνες μπορεί να αποβούν.

Γι’ αυτό μοιραστείτε αυτή τη πληροφορία, που μπορεί να σώσει ζωές, με όσους γνωρίζετε. Αν ένα παιδί ξαφνικά αρνηθεί να φάει ή δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ίσως έχει καταπιεί μια μικροσκοπική μπαταρία.

Η πρόληψη είναι το παν και καλό είναι να είμαστε όλοι ενήμεροι για τις συνέπειες της χρήσης μπαταριών. Στο βίντεο που ακολουθεί, μια γιαγιά πρόλαβε έγκαιρα να σώσει τον εγγονό της που είχε καταπιεί μια τέτοια μπαταρία! Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας για να ενημερωθούν όλοι για τις δυνητικές συνέπειες.

Πήρε μία βίδα και την έβαλε στο τηλεχειριστήριο - Μόλις δείτε γιατί το έκανε, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Πήρε μία βίδα και την έβαλε στο τηλεχειριστήριο - Μόλις δείτε γιατί το έκανε, δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Οι μπαταρίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο νοικοκυριό. Υπάρχουν στο τηλεχειριστήριο, το ρολόι του τοίχου και σε πολλές χρήσιμες συσκευές. Το απίστευτο κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια!

Για να τις χρησιμοποιείτε πιο αποδοτικά, δείτε αυτά τα έξυπνα κόλπα:

1. Τροφοδοτήστε το τηλεχειριστήριό σας μόνο με μία μπαταρία.Βάλτε μία μπαταρία και στην θέση της άλλης βάλτε μία βίδα. Δουλεύει!

2. Όταν δεν χωράει μία μπαταρία

Δεν έχετε τον τύπο μπαταρίας που χρειάζεστε; Κανένα πρόβλημα.

Τυλίξτε λίγο αλουμινόχαρτο στην επίπεδη πλευρά και έτσι μπορείτε να την μεγαλώσετε ώστε να χωράει.

3. Εναλλακτικές χρήσεις για άδειες μπαταρίες.

Ακόμα και οι άδειες μπαταρίες είναι χρήσιμες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο smartphone σας ενώ φοράτε γάντια για να μην χρειαστεί να τα βγάλετε.

4. Για να ζεστάνετε την τσέπη σας

Τέλεια ιδέα για τον χειμώνα: χρησιμοποιήστε μία μπαταρία για να ζεστάνετε την τσέπη σας. Τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την στην τσέπη του μπουφάν σας. Χάρη στο κύκλωμα που θα σχηματιστεί, η περιοχή θα ζεσταθεί και τα χέρια σας θα σας ευγνωμονούν.

Δείτε τις συμβουλές και στο βίντεο που ακολουθεί:

Σε ένα τηγάνι ρίχνει οδοντόκρεμα και σαπούνι! Αυτό που γίνεται στην συνέχεια είναι σοκαριστικό...

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε ένα πείραμα με ένα ζεστό τηγάνι και αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, όπως το σαπούνι και η οδοντόκρεμα. Είχατε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει όταν βάζεις σε ένα ζεστό τηγάνι κάποιο από αυτά;

Ας υπενθυμίσουμε ότι η οδοντόκρεμα έχει και άλλες χρήσεις πέρα από την καθαριότητα και την φροντίδα της υγιεινής των δοντιών. Μπορείτε να βάλετε λίγη από αυτή στο χέρι σας και στην συνέχεια να το δέσετε με έναν επίδεσμο. Έτσι θα απαλλαγείτε από προβλήματα που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους!

Να σημειώσουμε ότι παρά τις πολλαπλές χρήσεις της, σίγουρα δεν τρώγεται, και το τηγάνισμα της στο βίντεο είναι ξεκάθαρα ένα πείραμα και δεν αποτελεί κάποια συνταγή μαγειρικής!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share