9+1 κορυφαίοι λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί!
Δείτε τους!
Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους. Άν μάθετε ποιο συστατικό «κρύβεται» στο ψωμί του τοστ, δεν θα φάτε ξανά!
1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο
Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.
2. Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα
Εξαιρετικό πρωινό γεύμα Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.
3. Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια
Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.
4. Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές
Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό Ή βραδινό γεύμα Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.
5. Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα
Κλασικός εποχικός συνδυασμός Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.
6. Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά
Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.
7. Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά
Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
8. Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού
Το ίδιο απολαυστικό ζεστό Ή δροσερό Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.
9. Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα
Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.
10. Ψάρι + χόρτα
Σίγουρη επιλογή. Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή.
Η σειρά με την οποία τρώμε τις τροφές έχει σημασία!
Η σειρά που τρώμε τα τρόφιμά μας φαίνεται να έχει σημασία. Οι άνθρωποι που έτρωγαν λαχανικάπριν από το κρέας ή το ρύζι είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μαζί με θετικές αλλαγές στις ορμόνες της πείνας, σύμφωνα με μια μελέτη .
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η σειρά με την οποία τρώτε τις τροφές σας μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης διαβάστε μια νέα έρευνα: Ο καφές δεν επηρεάζει τελικά τις αρτηρίες μας;
Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 Κινέζους ενήλικες, κυρίως άνδρες, να τρώνε πέντε πειραματικά γεύματα σε μια καθορισμένη σειρά. Τα γεύματα περιείχαν λαχανικά, κρέας και ρύζι, ενώ τα μεγέθη των μερίδων παρέμειναν ίδια.
Συνολικά, η μικρότερη αιχμή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπήρχε όταν τα λαχανικά ή το κρέας τρώγονταν πρώτα. Ένα γεύμα με λαχανικά, κρέας και ρύζι που τρώγονταν με αυτή τη σειρά, οδήγησε σε μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και ευνοϊκή αντίδραση στις ορμόνες της όρεξης.
«Ο τρόπος που τρώμε και η σειρά των τροφίμων με την οποία καταναλώνονται μπορεί να έχει σημαντικά φυσιολογικά αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Christiani Henry, διευθυντής του Κέντρου Κλινικής Διατροφής στο Ινστιτούτο Κλινικών Επιστημών, στην Σιγκαπούρη.
Ο Henry είπε ότι οι φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά στα λαχανικά φαίνεται να επιβραδύνουν το χρόνο διέλευσης των τροφίμων από το στομάχι και το έντερο, γεγονός που μπορεί επίσης να επιβραδύνει την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό.
Η κατανάλωση λαχανικών είναι “ένας απλός και πρακτικός τρόπος για να μετριαστεί η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα όταν τρώτε ρύζι”, είπε.
Ο Henry πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν παρόμοιες αλλαγές θα βοηθούσαν στην καταπολέμηση των αιχμών του σακχάρου στο αίμα για τρόφιμα που τρώγονται σε άλλα μέρη όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μελέτη παρουσιάστηκαν στη συνάντηση της American Society for Nutrition, στη Βαλτιμόρη.