Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Ποια είναι η σωστή συχνότητα και χρόνος που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας;

Κι όμως τόσα χρόνια το κάνετε λάθος!

18 Ιουλίου 2019 17:21
Ποια είναι η σωστή συχνότητα και χρόνος που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας;

Μπορεί να είναι μια βαρετή συνήθεια το πλύσιμο των δοντιών αλλά είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να την κάνουμε! Ποια είναι η σωστή συχνότητα και χρόνος που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας; Κι όμως τόσα χρόνια κάνετε ένα τεράστιο λάθος στο πως πλένετε τα δόντια σας!

Ωστόσο, οι οδοντίατροι δεν αρκούνται να μας λένε ότι πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας: υπογραμμίζουν ότι πρέπει να το κάνουμε με το σωστό τρόπο και με τη σωστή διάρκεια. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την περιοδοντίτιδα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους περισσότερους οδοντίατρους, πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα και το βούρτσισμα για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να διαρκεί περίπου δύο λεπτά, ήτοι 30 δευτερόλεπτα ανά τεταρτημόριο του στόματος.

Δόντια

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνουμε κατά μέσο όρο περί τις 1.900 ώρες της ζωής μας στο βούρτσισμα των δοντιών, ωστόσο, οι οδοντίατροι εκτιμούν ότι ο χρόνος που πραγματικά αφιερώνεται είναι σχεδόν ο μισός.

Επίσης το πιο σημαντικό βούρτσισμα της μέρας θεωρείται αυτό πριν τον ύπνο, λόγω της μειωμένης έκκρισης σιέλου όσο κοιμόμαστε, ενώ η οδοντόκρεμα πρέπει να περιέχει φθόριο, για την ενίσχυση των δοντιών.

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Δόντια λευκά δόντια

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Δείτε όμως και τι πρέπει να τρώνε για να βοηθήσει στην διαδικασία!

Το Αthensmagazine έψαξε και σας αναλύει όλη την διαδικασία για να το καταφέρετε και είναι πολύ απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά.

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

1. Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Δόντια λευκά δόντια

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share