Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις με το που ξυπνήσεις

Ξεκίνα από αύριο που είναι όντως Δευτέρα!

25 Μαρτίου 2018 16:23
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις με το που ξυπνήσεις

Το να πετιέσαι από το κρεβάτι και να φεύγεις τρέχοντας για δουλειά, είναι έγκλημα. Η αρχή είναι η ήμισυ του παντός γι' αυτό πρόσεξε τη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Ποιοι σκοτώνονται γύρω από την φωτιά και ποιος κερδίζει το έπαθλο;

Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει κουρασμένη με το που ξυπνάς και πόσες άλλες δεν έχει χαλάσει η διάθεση σου από το "καλημέρα"; Δεν πρέπει, όμως, να αφήνεις την κακή διάθεση ή το φορτωμένο πρόγραμμα, να σου χαλάνε τη ζωή.

Υπάρχουν μερικά πολύ απλά πράγματα, που αν τα κάνεις κάθε πρωί θα δεις ότι η ζωή σου θα γίνει ένα τσακ πιο όμορφη. Δοκίμασε τα και θα δεις!

1. Άνοιξε το παράθυρο
Είτε κοιμάσαι με μισάνοιχτα παντζούρια, είτε στο πλήρες σκοτάδι, μόλις ξυπνήσεις πρέπει αμέσως να πας προς το παράθυρο, να το ανοίξεις και να αφήσεις να μπει φως και αέρας. Με αυτό το τρόπο, ο οργανισμός σου καταλαβαίνει καλύτερα ότι είναι η ώρα να βάλει μπρος τις μηχανές.

2. Ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπο σου
Έχε στο ψυγείο σου ένα μπουκάλι με νερό και χρησιμοποίησε το για να πλυθείς κάθε πρωί. Εναλλακτικά, καλό είναι και της βρύσης. Αλλά να είναι κρύο. Γιατί η χαμηλή θερμοκρασία νερού, με κάποιο μαγικό τρόπο σε ξεπρήζει και σε φρεσκάρει.

3. Βούρτσισε τα δόντια σου

Τι κι αν το προηγούμενο βράδυ έπλυνες πάλι τα δόντια σου; Το πρωί είναι απαραίτητο να επαναλάβεις τη διαδικασία. Υπάρχουν βακτήρια που αναπτύσσονται όσο εσύ κοιμάσαι και αυτό μερικές φορές μπορεί να βγαίνει στην αναπνοή σου. Το πρωινό βούρτσισμα θα σου δώσει φρέσκια αναπνοή και λαμπερό χαμόγελο.

4. Βάλε κρέμα ημέρας
Η κρέμα ημέρας είναι καθημερινή πράξη αγάπης απέναντι στον εαυτό σου. Σου παρέχει βαθιά και διαρκή ενυδάτωση για όλη την ημέρα, κάνει το δέρμα σου απαλό και το προστατεύει.

5. Πιες ένα ποτήρι νερό
Μετά από έναν 8ωρο ύπνο, χρειάζεσαι καύσιμα. Δηλαδή, νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται κουρασμένο και να σου χαλάει τη διάθεση, να μη μπορείς να αποδώσεις καλά. Αν θες και παραλλαγή, δοκίμασε να βάλεις και μια κουταλιά λεμόνι.

6. Γυμνάσου
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν γυμναστική το πρωί, κοιμούνται καλύτερα το βράδυ. Σε βοηθάει να λειτουργήσει καλύτερα ο μεταβολισμός σου και επίσης σε γεμίζει αυτοπεποίθηση καθώς ήδη, από το πρωί, έχεις κάνει κάτι καλό για τον εαυτό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα το έπαθλο άνεσης!

7. Φάε ένα καλό πρωινό
Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ξεκινάς τη μέρα σου με ένα γευστικό και υγιεινο πριωνό, θα συνεχίσεις να κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φρούτα, αυγά, βρώμη είναι ότι πρέπει!

8. Βάλε μουσική

Η μουσική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου με χαμόγελο. Βάλε το αγαπημένο σου κομμάτι σε υψηλή ένταση ή ραδιόφωνο που σου ανεβάζει τη διάθεση. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, οι πληροφορίες που μπορεί να μεταδίδουν οι εκφωνητές, θα βοηθήσουν το μυαλό σου να λειτουργήσει πιο γρήγορα.

9. Γίνε όμορφη
Μη φύγεις από το σπίτι, αν δε νιώθεις υπέροχα με τα ρούχα που έχεις επιλέξει, τα μαλλιά που έχεις φτιάξει και το βάψιμο σου. Μπορεί εκείνη την ώρα να μην έχεις όρεξη να τα προσέξεις όλα αυτά, αλλά το αποτέλεσμα θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη.

10. Στρώσε το κρεβάτι σου
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους, έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από τη ζωή τους. Δε χάνεις τίποτα να το βάλεις στο πρόγραμμα για να δεις μόνη σου, αν θα υπάρξει κάποια διαφορά στην ψυχολογία σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share