ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Λένα Ζευγαρά: Ποια είναι η σεμνή τραγουδίστρια που έγινε πανό στο ΣΕΦ – Η καταγωγή, οι σπουδές, οι στιγμές πείνας και η βοήθεια του Μουτσινά

Λένα Ζευγαρά: Ποια είναι η σεμνή τραγουδίστρια που έγινε πανό στο ΣΕΦ – Η καταγωγή, οι σπουδές, οι στιγμές πείνας και η βοήθεια του Μουτσινά
Λένα Ζευγαρά / Φωτογραφίες Instagram @lena_zevgara
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τις τελευταίες ημέρες, η Λένα Ζευγαρά βρίσκεται έντονα στο προσκήνιο, λόγω της αναίτιας ανάρτησης πανό με το πρόσωπό της στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ, όμως αυτό απέχει παρασάγγας από την «ήσυχη» στάση που διατηρεί στην καλλιτεχνική της πορεία αλλά και στη ζωή της.

Από την πρώτη φορά που έπιασε μικρόφωνο σε μια ψαροταβέρνα στη Χαλκιδική μέχρι σήμερα, που βλέπει τις μετοχές της στο τραγούδι να ανεβαίνουν, η Λένα Ζευγαρά έχει γράψει τα δικά της «χιλιόμετρα» στη μουσική βιομηχανία. Με «όπλο» τη γνήσια λαϊκή φωνή της, έχει καταφέρει να βαδίζει σταθερά προς την επιτυχία.

Έφυγε από το χωριό της, την Καρδιτσομαγούλα Θεσσαλίας, πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και κάπου εκεί, ως φοιτήτρια, ξεκίνησαν όλα. Για αρκετά χρόνια εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά μεγάλων πόλεων της επαρχίας, μέχρι που το καλοκαίρι του 2019, έγινε το «μπαμ» και ακουγόταν παντού με το κομμάτι «Αμάρτησε μαζί μου κι έλα». Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, κατηφόρισε στην Αθήνα, όπου και αποτέλεσε την απόλυτη πρωταγωνίστρια στις πίστες της πρωτεύουσας.

Ο ρόλος του Νίκου Μουτσινά στην εκτόξευσή της

Και επειδή ο σοφός λαός λέει «συν Αθηνά και χείρα κίνει», το χεράκι του για την τεράστια επιτυχία της έβαλε και ο Νίκος Μουτσινάς, που χωρίς να το καταλάβει, εκτόξευσε τις μετοχές της, απλώς και μόνο χορεύοντας καθημερινά το viral κομμάτι της στο θρυλικό «Καλό Μεσημεράκι». Η ίδια, έχει πει στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον Νίκο Μουτσινά: «Βοήθησε, γιατί μπήκε στα σπίτια του κόσμου κάθε μεσημέρι που άκουγε το “Αμάρτησε”».

Πώς ξεκίνησε να εκπληρώνει το όνειρό της

Η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια είχε εξηγήσει σε συνέντευξή της στο DownTown το 2024, ότι η επαγγελματική της καταξίωση αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο για εκείνη. Αν και τραγουδάει «μην κάνεις όνειρα γιατί ο Θεός γελάει», στη δική της περίπτωση δεν έγινε καθόλου έτσι! Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο που έπαιξε η πίστη στην πορεία της προς την επιτυχία.

Συγκεκριμένα, είχε εξομολογηθεί: «Αν με ρωτήσει κάποιος πώς είμαι σήμερα με όσα έχω στη ζωή μου, θα του πω ότι είμαι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που ονειρευόμουν από παιδί. Από μικρή οραματιζόμουν τη ζωή μου, την έπλαθα σαν παραμύθι, με έβλεπα πάνω στη σκηνή να τραγουδάω και ο κόσμος να με χειροκροτεί. Μεγάλη λέξη η “πίστη”, μπορείς να μετακινήσεις βουνά με την πίστη σου».

Στη συνέχεια, είχε περιγράψει τα πρώτα της βήματα. «Όσο δουλέψεις τόσο θα πάρεις. Είχα πίστη στο όνειρο από τότε, ένα παιδικό θράσος-θάρρος. Συμμετείχα στις χορωδίες, έκανα πρόβες μόνη μου στο σπίτι και προσπαθούσα να εντυπωσιάσω τους πάντες. Στα 18 μου έφυγα από το χωριό μου στην Καρδίτσα για τη Θεσσαλονίκη, αφού πέρασα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Ήμουν τελειομανής κι εκεί, ήθελα να τα καταφέρω. Βέβαια, φοιτητικά χρόνια δεν θυμάμαι να έζησα, γιατί ξεκίνησα να δουλεύω σχεδόν αμέσως στο τραγούδι. Εκεί αντιμετώπισα και τα πρώτα προβλήματα, κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος όπως πίστευα. Νόμιζα ότι όλοι είναι καλοί, εμπιστευόμουν τους πάντες, δεν ήξερα ότι δεν θέλουν πάντα όλοι το καλό σου», είχε πει στη συνέντευξή της.

Όσον αφορά την πρώτη της αμειβόμενη εμφάνιση, είχε πει η Λένα Ζευγαρά: «Επαγγελματικά τραγούδησα για πρώτη φορά στα 20 μου, σε ένα ταβερνάκι της Χαλκιδικής, χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι ότι έπαιρνα 50 ευρώ τη βραδιά αλλά δεν με ενοχλούσε, γιατί σκεφτόμουν ότι είναι η αρχή για το όνειρό μου. Δεν είχα ρεπερτόριο, δεν είχα εμπειρία. Είπα: πάμε να το κάνουμε και ό,τι γίνει».

«Κάποιες φορές πραγματικά πείνασα»

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό YOU, είχε εξομολογηθεί τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να πεινάσει.

«Έχει τύχει να έχω στο πορτοφόλι μου 2 ευρώ και να σκέφτομαι τι θα φάω, να βράζω πατάτες και σκέτα μακαρόνια. Δόξα τω Θεώ, η οικογένειά μου σε μένα και τον αδερφό μου μας τα παρείχαν όλα με το παραπάνω. Δεν ήθελα, όμως, ποτέ να είμαι βάρος σε κανέναν γι’ αυτό δεν μίλησα ποτέ στους γονείς μου για το τι τραβούσα, δεν ήθελα να με βοηθήσουν, αλλά να πετύχω μόνη μου το όνειρό μου. Όσο δύσκολο και αν ήταν αυτό, ήθελα να τα καταφέρω μόνη μου. Μπορεί το χρονικό διάστημα της αφραγκίας μου να μην κρατούσε πολύ, γιατί όλο και κάπου δούλευα και έβγαζα κάποια λεφτά, αλλά κάποιες φορές πραγματικά πείνασα. Ο Θεός ήξερε, όμως, τις αντοχές μου και σε στιγμές απελπισίας ερχόταν και με σήκωνε… Όσο για την προσέγγιση που πιθανόν να γινόταν από κάποιον, πάντα ήξερα να προφυλάσσομαι, έβαζα έναν φράκτη γύρω μου και όποιος τολμούσε να με πλησιάσει παραπάνω έτρωγε τα μούτρα του. Καταρχάς εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω για να κατακτώ αυτό που θέλω», είχε πει η Λένα Ζευγαρά.

«Φόρεσα μίνι, αλλά δεν ένιωθα ο εαυτός μου»

Κάτι ακόμα το οποίο έχει κατά κόρον ειπωθεί για εκείνη, είναι το γεγονός ότι πάντα επιλέγει να κάνει σεμνές εμφανίσεις πάνω στην πίστα, κάτι που μέχρι να εμφανιστεί στα μουσικά δρώμενα, δεν ήταν ιδιαίτερα σύνηθες.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια στο YOU: «Φόρεσα μίνι, αλλά δεν ένιωθα ο εαυτός μου, το έβαλα γιατί έτσι έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει κάποιες τραγουδίστριες, στη συνέχεια όμως αποφάσισα να πάω κόντρα στο ρεύμα, άκουσα να λένε “ντύνεται σαν καλόγρια”. Επειδή ήρθα για να μείνω σε αυτόν τον χώρο, θέλω να δώσω όλο το πραγματικό μου “είναι”, όπως και έκανα, άσχετα εάν σε κάποιους έκανε εντύπωση. Ντύνομαι σικ, δεν πιστεύω ότι ντύνομαι σαν καλόγρια, γιατί τα φορέματα που φοράω έχουν σκισίματα μέχρι επάνω. Νιώθω πολύ sexy, θέλω ο άλλος να κολλήσει στο πρόσωπό μου και στη φωνή μου και να φαντάζεται το σώμα μου, να μην του το δίνω στο πιάτο. Θέλω στη συνέχεια της βραδιάς να τους έχει κερδίσει η φωνή μου και να μη μένουν στα εξωτερικά προσόντα».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου