Ηλίας Βαλάσης: «Είπα ότι αν δε ζήσει θα αυτοκτονήσω – Έχω συναντήσει μοντέλα, αλλά οι πιο όμορφες που έχω δει είναι μοναχές»

Στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» εμφανίστηκε ο Ηλίας Βαλάσης, το πρωί της Παρασκευής (12/12), με αφορμή τον ρόλο του στη σειρά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», καθώς και τη συμμετοχή του στην παράσταση «Άγριος σπόρος». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στη σύζυγό του – με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά – όσο και στη βαθιά πίστη του στον Θεό.
Μιλώντας για το σοβαρό τροχαίο που πέρασε με τη γυναίκα του, αποκάλυψε: «Τη στιγμή του ατυχήματος πίστεψα ότι θα πεθάνω. Ήμασταν με το μηχανάκι και όταν έγινε η μετωπική, όταν την είδα πεσμένη κάτω, νόμιζα πως ήταν νεκρή. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως αν δε ζούσε, δε θα άντεχα να συνεχίσω. Θύμωσα με τον Θεό, τον “απείλησα”. Όταν όμως έφτασα και την είδα να έχει συνέλθει και να μου λέει “είσαι καλά;”, εκεί κατάλαβα ότι όλα αλλάζουν. Της είπα πως θα παντρευτούμε, θα κάνουμε οικογένεια — κι έτσι έγινε».
Αναφερόμενος στην πίστη του, είπε: «Έχω συναντήσει πανέμορφες γυναίκες, μοντέλα… αλλά οι πιο όμορφες που έχω δει είναι μοναχές. Λάμπουν, πραγματικά. Σε κοιτάζουν και νιώθεις αμηχανία. Το ίδιο και οι μοναχοί — έχουν ένα φως. Όπως ο καθένας κουβαλάει κάτι μέσα του, εκείνοι έχουν τον Θεό. Κι εγώ έτσι νιώθω, ότι κουβαλώ μέσα μου κάτι που με γεμίζει».
«Ο Χριστός ενοχλεί»
Με αφορμή την κριτική που δέχθηκε ο Νίκος Οικονομόπουλος για τη δική του δημόσια εξομολόγηση σχετικά με τη θρησκευτική του πίστη, σχολίασε: «Ζούμε σε μια κοινωνία όπου γίνονται αποδεκτά τα πιο σκληρά και αρνητικά πράγματα, αλλά ο Χριστός ενοχλεί. Το καλό ενοχλεί. Σκρολάρω και βλέπω ειδήσεις για παιδικούς βιασμούς, δολοφονίες… Το κακό έχει γίνει τόσο καθημερινό που δε μας σοκάρει πια. Ζούμε με μισθούς πείνας, σε ένα περιβάλλον γεμάτο δυσκολίες και σκοτάδι, γι’ αυτό και δε θέλουμε να βλέπουμε το καλό. Κανείς δε σέβεται τον Χριστό. Η αλήθεια ενοχλεί».






0 ΣΧΟΛΙΑ