Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

«Ρημαδιό» από τον Γιάννη Μπέζο: «Φρικτή περίοδος! Η γενιά του Πολυτεχνείου τα έκανε...»

«Τα κάναμε ρόιδο και ησυχάσαμε»

23 Μαΐου 2024 18:50
«Ρημαδιό» από τον Γιάννη Μπέζο: «Φρικτή περίοδος! Η γενιά του Πολυτεχνείου τα έκανε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε φορά που ο Γιάννης Μπέζος είναι καλεσμένος σε μια εκπομπή συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έχει να πει.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην Αθηναΐδα Νέγκα μίλησε, μεταξύ άλλων και για την γενιά του Πολυτεχνείου.

«Νομίζω ότι παρά έχουμε ελευθερίες. Δηλαδή έχουμε τόσες πολλές που δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε. Δεν έχουμε την ελευθερία του να έχουμε το θάρρος να κάνουμε τις σωστές επιλογές μας και να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Είναι ζήτημα εμπειρίας και παιδείας», εξήγησε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος.

Δείτε επίσης: «Στήλη άλατος» ο Γιάννης Μπέζος με την Ναταλία Τσαλίκη: «Με πίκρανε πολύ...»

Στη συνέχεια ο επιτυχημένος καλλιτέχνης σημείωσε ότι: «Έχουμε την αίσθηση και ταυτίζουμε την ελευθερία με την ανυπακοή. Η ελευθερία είναι ένα πειθαρχημένο παιχνίδι. Δεν φταίει ο Έλληνας, του το έχουν επιτρέψει. Έχουμε γίνει πιο πειθαρχημένοι. Εγώ πιστεύω ότι η νέα γενιά που έρχεται τώρα, θα κάνει τη μεγάλη διαφορά σε 10-15 χρόνια».

«Τα κάναμε ρόιδο και ησυχάσαμε»

Μιλώντας για τη γενιά του Πολυτεχνείου ανέφερε πως: «Η γενιά η δική μου που ονομάζουμε «γενιά του Πολυτεχνείου» είναι αυτή που τα έκανε ρόιδο. Ζήσαμε σε ειρηνική περίοδο, σε οικονομική άνθιση, στην τηλεοπτική έξαρση, στη μεγάλη ελευθερία, στις διακοπές, στο ξενύχτι.
Τα κάναμε όλα πολύ πολύ, τα κάναμε ρόιδο και ησυχάσαμε! Και τώρα αντί να κάνουμε αυτοκριτική, λέμε ότι οι νέοι είναι καλομαθημένοι. Εμείς είμαστε καλομαθημένοι!».

«Οι νέοι δεν είναι καθόλου καλομαθημένοι, είναι πολύ προβληματισμένοι και θα πρέπει να ξεστραβωθούμε να δούμε τι θα κάνουμε! Και να αφήσουμε τα βαρύγδουπα και τα ψευτοσοσιαλιστικά, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε λόγο.

Υπήρχαν άνθρωποι που δοκιμάστηκαν, που αγωνίστηκαν, αλλά ήταν λίγοι. Όντως οι άνθρωποι θέλησαν έναν καινούργιο κόσμο. Αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε όλα αυτά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να βαπτιστούμε σε αυτό!», πρόσθεσε.

«Ήταν μια φρικτή περίοδος»

Ακόμα, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιορτάζουμε την ελευθερία, χωρίς να γνωρίζουμε. Γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο χωρίς να ξέρουμε τι ήταν η δικτατορία. Ζήσαμε την δικτατορία που ήταν μια φρικτή περίοδος. Όχι τόσο στα οικονομικά, όσο στην αισθητική και στην παιδεία».

«Θυμάμαι ένα κόσμο στείρο, ένα σχολείο δεσποτικό, το οποίο δεν αποκάλυπτε κάτι και μερικές εξαιρέσεις δασκάλων που έκαναν τη διαφορά. Τα 7 χρόνια αυτά ήταν καταλυτικά για να μας πάνε πίσω, σε μία περίοδο που η Ευρώπη ανθούσε! Και δεν έχουμε κάνει την αποτίμηση γιατί ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι και επέβαλλαν συνθήκες στρατοπέδου σε μία χώρα; Τι τους γέννησε και τι τους επέτρεψε να το κάνουν;

Δεν κοιτάμε γιατί έγινε ώστε να μην το ξαναζήσουμε. Όλο αυτό συνέβη για την επιπολαιότητά μας, για τον λαϊκισμό και το ψώνιο των πολιτικών. Το πρώτο ψώνιο είναι της πολιτικής», κατέληξε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share