Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά...»

Μίλησε για τους προβληματισμούς του ο γνωστός σκηνοθέτης

19 Απριλίου 2024 09:21
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά στην οποία ήταν καλεσμένος για τους προβληματισμούς του για την ελληνική κοινωνία, την οικογένειά του, αλλά και τη σκηνοθεσία.

Διαβάστε επίσης: Κύριος με Κ κεφαλαίο ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Η Άννα ήταν πρωταγωνίστρια όταν εγώ δεν ήξερα τι θα πει σινεμά»

Αρχικά ο σκηνοθέτης ανέφερε: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

Και υπογράμμισε: «Δεν μπορώ καθόλου τη φασαρία αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».

Συνέχισε λέγοντας: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».

Μάλιστα, τόνισε: «Είχα την ευκαιρία να κάνω καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν έχω τέτοια φιλοδοξία».
Και πρόσθεσε: «Ο Λάνθιμος είναι κορυφαίος. Εγώ έχω μάθει να επικοινωνώ με τα έργα. Δεν πάμε να συγκρίνουμε το έργο του ενός σκηνοθέτη με τον άλλο, είναι ξεχωριστά σύμπαντα για μένα όλα αυτά».

Τέλος αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share