Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Όλοι οι Θεσσαλονικείς έξαλλοι με αυτό που είπε ο Σταρόβας: «Τι θα πει συμπρωτεύουσα; Πάλι θα έρθουν να πουλήσουν στην Αθήνα τη δουλειά τους»

«Εμένα με ενοχλεί ο όρος. Τι είναι αυτό τώρα; Είναι ένα χωριό»

29 Μαρτίου 2024 12:39
Όλοι οι Θεσσαλονικείς έξαλλοι με αυτό που είπε ο Σταρόβας: «Τι θα πει συμπρωτεύουσα; Πάλι θα έρθουν να πουλήσουν στην Αθήνα τη δουλειά τους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Δημήτρη Σταρόβα υποδέχθηκε η Αθηναΐς Νέγκα, το βράδυ της Πέμπτης 28/3 στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», με τον καλλιτέχνη να παίρνει θέση για την τρανσοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα σε όσα είπε, ο Δημήτρης Σταρόβας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με τον όρο «συμπρωτεύουσα» που έχει αποδοθεί στη Θεσσαλονίκη.

Όσα είπε ο Δημήτρης Σταρόβας για τον όρο συμπρωτεύουσα

«Το θεωρώ απαράδεκτο και θα έλεγα, παρότι θα στενοχωρήσω κάποιους, επειδή δεν είμαι τοπικιστής, πολλές φορές έχει αποδείξει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ότι έχει έναν συντηρητισμό, που δε συνάδει με το μέγεθός της».

Δηλαδή έβγαζε ο Μίμης Ανδρουλάκης ένα βιβλίο, το καίγαμε πρώτοι! Κάτι τύποι γραφικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα "εμείς στη Θεσσαλονίκη" και αυτά, είναι πολύ μεγάλη ιστορία. Εμένα με ενοχλεί και ο όρος συμπρωτεύουσα, τι είναι αυτό τώρα; Τι θα πει συμπρωτεύουσα; Έχει μεν κάποιο δίκιο ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να νιώθει αδικημένος , γιατί όλα τα πράγματα είναι συγκεντρωμένα εδώ, αλλά είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ας πούμε, δεν υπάρχει άλλη χώρα που ο βορράς να μην είναι πιο αναπτυγμένος, εκτός από τη Γερμανία που είναι παντού ένα ενιαίο πράγμα».

«Και εμείς όμως έχουμε ευθύνη. Δηλαδή, πολλοί Θεσσαλονικείς, που κινούν τα νήματα και θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο, πάλι θα έρθουν να πουλήσουν στην Αθήνα τη δουλειά τους... Νομίζω ότι με τα χρόνια έχουμε μπει σε ένα λούκι οι Θεσσαλονικείς, που νομίζουμε ότι είμαστε μεγάλη πόλη αλλά επί της ουσίας είναι ένα χωριό».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share