Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της τρανσφοβικής επίθεσης στην Αριστοτέλους - «Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι…»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων

10 Μαρτίου 2024 10:48
Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της τρανσφοβικής επίθεσης στην Αριστοτέλους - «Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Aποτροπιασμό προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (9/3) από μεγάλη ομάδα νεαρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δύο τρανς άτομα.

Όπως φαίνεται και στα ντοκουμέντα που φέρνει στο δημοσιότητα το ThessToday ομάδα εκατοντάδων ατόμων επιτέθηκε στους δύο νεαρούς στην πλατεία Αριστοτέλους, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους αντικείμενα, μπουκάλια και πέτρες. Οι δράστες κυνήγησαν τα δυο θύματα, ενώ παράλληλα βρίζαν, εφτύναν και κάναν χειρονομίες προς το μέρος τους.

“Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία“ περιγράφει στο ThessToday αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στου Ζωγράφου: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στην Πανεπιστημιούπολη - Έκαψαν οχήματα (video)

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: “Δεν θα το αφήσουμε έτσι”, λέει ένα από τα θύματα

Ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης μίλησε στο ANTIVIRUS, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως ανέφερε, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Τότε κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομοτρανσφοβικές εκφράσεις.

“Ένας μάλιστα απ΄αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε”, αναφέρει το θύμα το οποίο αντιδρώντας του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι. Μετά από αυτό άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι άγνωστοι στην πλατεία κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος τους.

“Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν”. “Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά”.

Βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Όταν, μάλιστα, κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν και αυτοί κακοποιητικά σχόλια. Στην συνέχεια έφτασε στο σημείο η αστυνομία.

Ακόμη και τότε, το πλήθος που ήταν μαζεμένο, συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά, τονίζει το θύμα το οποίο μπαίνοντας στο περιπολικό για να πάει προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει τους φώναξε: “Δεν θα το αφήσουμε έτσι!” Μάλιστα, το θύμα, το οποίο είναι 20 χρόνων, ανέφερε ότι πριν λίγο καιρό είχε βιώσει ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Κατερίνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share