Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Είχε να μοιάσει η Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αυτή ήταν η μητέρα της - Η δουλειά που έκανε και... η συνεργασία τους

Ήταν το πιο μεγάλο της στήριγμα

14 Νοεμβρίου 2022 10:46
Είχε να μοιάσει η Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αυτή ήταν η μητέρα της - Η δουλειά που έκανε και... η συνεργασία τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποτελεί πάντοτε τη «βασίλισσά» μας, με την ίδια να έχει άτομο να μοιάσει, αφού πήρε την εντυπωσιακή της παρουσία από την οικογένεια, και δη τη μητέρα της.

Σε μια φωτογραφία της Έλενας Μακρή Λυμπέρη βλέπουμε Ζωζώ Σαπουντζάκη να είναι μαζί με τη μητέρα της και την αδελφή της, Βάσω. Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Οικογενειακή υπόθεση: Η Ζωζώ Σαπουντζάκη με την μητέρα της και την μεγάλη της αδελφή της, Βάσω που «έφυγε» από τη ζωή το 2018. Οι δυο αδελφές είχαν ξεκινήσει μαζί την καριέρα στον κόσμο του θεάματος, τα «Σαπουντζάκια» όμως δεν κράτησαν πολύ, καθώς η Ζωζώ συνέχισε μόνη ενώ η αδελφή της προτίμησε να αποσυρθεί και να κάνει αργότερα οικογένεια.

Η καριέρα της Ζωζώς, που είχε αποκαλύψει και τον πιο μεγάλο της έρωτα, εξακολουθούσε να είναι βέβαια οικογενειακή υπόθεση καθώς η μητέρα της ήταν εκείνη που κανόνιζε τα πάντα και με ιδιαίτερη έφεση μάλιστα: «Η μαμά ήταν μάνατζερ καταπληκτική» έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη η αειθαλής «βασίλισσα της νύχτας». Ήταν εξπέρ στις διαπραγματεύσεις: «Μία ζωή η μητέρα μου ανέβαζε το κασέ μου. Εγώ ντρεπόμουν».

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δεν χωράει πουθενά, είναι μια κατηγορία από μόνη της. Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκαναν την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλάει για το μπρίο της, και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».

Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα από πολύ μικρή ηλικία με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη «Το Αγρίμι», παρέα με την αδερφή της, Βάσω, και για αρκετά χρόνια ήταν τα αγαπημένα σε όλους «Σαπουντζάκια». Η αδερφή της όμως σταμάτησε νωρίς το θέατρο, κι έτσι η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνέχισε μόνη της τη σταδιοδρομία της στο θέατρο του Λευκού Πύργου, ενώ παράλληλα σπούδασε χορό στη Σχολή Χορού Μουσικού Θεάτρου.

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης. Λίγο αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου έκλεισε μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα νυχτερινά κέντρα.

Οι δύσκολες στιγμές στο θάνατο του πιο μεγάλου της στηρίγματος

Η σπουδαία ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και λύγισε, ενώ μιλούσε για τον θάνατο της μητέρας της.

Αρχικά, αναφέρθηκε στον μεγάλο της έρωτα, που όπως είπε, δεν τον γνωρίζουν πολλοί κι ας είναι μαζί 24 χρόνια. «Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο είμαι τώρα. Είναι μεγάλος έρωτας», είπε.

Στη συνέχεια, εξήγησε τον λόγο, για τον οποίο δέθηκε τόσο με τον άνθρωπο αυτό. Όπως είπε, μοιράστηκαν μαζί μία πολύ έντονη και στενάχωρη στιγμή, τον θάνατο της μητέρας της.

«Είχα μεγάλη αδυναμία στη μάνα μου. Κάποια στιγμή δεν πήγα στη Κινέττα και κοιμήθηκα στην Αθήνα. Είχα μία φίλη, τη Μαίρη, η οποία με αγαπούσε πάρα πολύ. Και μου τηλεφωνεί το πρωί και μου λέει "έλα να πάμε στην Κινέττα". Δεν μου είπε τίποτα. Με παίρνει με το αυτοκίνητό της και με πηγαίνει», είπε.

«Κατεβαίνω και με περίμενε ο κύριος αυτός και μου λέει "έλα να δεις τη μανούλα σου τι ωραία που κοιμάται". Και η μαμά ήταν πεθαμένη. Πήγα, τη χάιδεψα και... Αυτά», συμπλήρωσε στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια.

Αναφορικά με την εικόνα της, δήλωσε πως δεν έχει πειράξει ποτέ τίποτα πάνω της. «Είμαι ικανοποιημένη από τον εαυτό μου. Δεν ασχολούμαι. Έχω μια καλή μακιγιέζ και μέχρι εκεί. Το πρωί βγαίνω άβαφη έξω. Με βλέπουν οι κυρίες και λένε "τι φρέσκια που είστε"», λέει.

Όσο για την οικογένεια που δεν έκανε ποτέ, είπε: «Δεν μου λείπει. Τα αγαπάω πολύ τα παιδιά, αλλά δεν με πειράζει. Βρίσκω παιδάκια γνωστών μου, τα χαϊδεύω. Τα αγαπώ πολύ τα παιδιά».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share