Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Γιώργος Νταλάρας: «Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί...» - Η γυναίκα της ζωής του & η απώλεια που του κόστισε

Η φήμη που θεωρεί αρρώστια

2 Νοεμβρίου 2022 14:53
Γιώργος Νταλάρας: «Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί...» - Η γυναίκα της ζωής του & η απώλεια που του κόστισε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιώργος Νταλάρας είχε φιλοξενηθεί από την τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» κια μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για την παιδική ηλικία του, τον πατέρα του που έχασε νωρίς, την καριέρα του, τη φήμη, καθώς και την γυναίκα της ζωής του. Επίσης, ο τραγουδιστής είχε «λυγίσει» όταν είχε μιλήσει για τον θάνατο του πατέρα του.

Η παιδική ηλικία του και ο θάνατος του πατέρα του

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά, για το πόσο τον επηρέασε ο θάνατος του πατέρα του -που ήταν ρεμπέτης με το όνομα Λουκάς Νταράλας- αλλά και πώς από εκεί που ήθελε να μπαρκάρει στα καράβια βρέθηκε με την πρώτη του κιθάρα από τον αδελφό του, με τον οποίο χωρίστηκαν σε πολύ μικρή ηλικία λόγω της φτώχειας.

«Με επηρέασε στο τραγούδι ο πατέρας μου, τα πρώτα όμως ακόρντα μου τα έδειξε αδελφός μου. Τραγουδούσα από μικρό παιδί. Όταν έβγαλα το δημοτικό εγώ ήθελα να μπαρκάρω. Βρήκαμε με τη μητέρα μου μια χρυσή τομή να μείνω στην Αθήνα και να πάω σε τεχνική σχολή. Και σιγά σιγά το 1963 έρχεται ο Χρήστος ο αδερφός μου με μια κιθάρα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας.

Το τραγούδι που κόπηκε από τη χούντα

Στην εκπομπή ακούστηκε ένα σπάνιο ακουστικό ντοκουμέντο, το πρώτο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα που δεν έφτασε ποτέ να μπει σε δίσκο και είχε τίτλο «Η προσμονή» που ο ερμηνευτής έγραψε σε ηλικία 17 ετών.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, αλλά κόπηκε από τη λογοκρισία των συνταγματαρχών. Ακούγοντας το τραγούδι του ανέφερε πως είναι ανυπόφορο. Μάλιστα παλαιότερα είχε τονίσει πως «ευτυχώς που το έκοψε η Χούντα, γιατί δεν μου άρεσε η ερμηνεία μου».

Μισός αιώνας καριέρας

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας για την αρχή της καριέρας του είπε πως ξεκίνησε δειλά–δειλά τα πρώτα του μουσικά βήματα και τραγουδώντας σε ένα μικρό μαγαζί στην Πλάκα. Η καριέρα του άρχισε να παίρνει τις τεράστιες διαστάσεις που απέκτησε, και ήταν όταν στο εν λόγω μαγαζί πήγε και τον άκουσε ο Μάκης Μάτσας.

Για τα 50 και πλέον χρόνια που έχει συμπληρώσει στη μουσική του διαδρομή, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε χαρακτηριστικά «Τώρα μαθαίνω να τραγουδάω. Στα 50 χρόνια στο τραγούδι, μέσα από τη δουλειά που μπήκα μικρός, έπρεπε να φτιάξω ένα χαρακτήρα. Πιστεύω πως κατάφερα πολλά πράγματα».

Η γυναίκα της ζωής του

«Την Άννα τη γνώρισα διώχνοντάς την γιατί έκανε θόρυβο ενώ κάναμε πρόβα ο Λουκιανός, η Τάνια και ο Βασιλης Παπακωνσταντίνου. Περάσαμε ωραία μαζί. Νομίζω ότι η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή. Αν δεν ήταν η Άννα μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έκανα. Η Άννα με βοήθησε να κάνω ένα βήμα προς την κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share