Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

«Ράγισε» ο Γιώργος Νταλάρας: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου...»

Το σοκ του τραγουδιστή

14 Αυγούστου 2022 16:22
«Ράγισε» ο Γιώργος Νταλάρας: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ήταν εκπομπή «Προσωπικά» στην ΕΡΤ. Η Έλενα Κατρίτση επέστρεψε στην τηλεόραση δυναμικά με πρώτο της καλεσμένο τον Γιώργο Νταλάρα.

Τον άνθρωπο που στις επιτυχίες του αντανακλώνται σελίδες ολόκληρες της σύγχρονης ιστορίας του τραγουδιού, έναν καλλιτέχνη που άφησε ηχηρό στίγμα στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Δείτε επίσης: Έχει καλλιτεχνική... φλέβα σαν του πατέρα της: Αυτή τη δουλειά κάνει η κόρη του Γιώργου Νταλάρα, Γεωργιάννα

Άνοιξε την καρδιά του για τα πάντα. Για την οικογένειά του, τον θάνατο αλλά και τις φορές που όρθωσε το ανάστημά του σε ταραχώδεις εποχές που γράφτηκαν στην ιστορία.

Μιλώντας για τους γονείς του ο καταξιωμένος καλλιτέχνης συγκλονίζει. Για τον πώς τον διαμόρφωσε η απουσία του πατέρα του, που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν 2 χρονών, αλλά και η στάση της ηρωικής όπως τη χαρακτηρίζει μητέρας του.

Ο θάνατος του πατέρα του σε ηλικία μόλις 50 ετών από κίρρωση του ήπατος υπήρξε από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στη ζωή του. Τον σημάδεψε και μέχρι και σήμερα θυμάται το επώδυνο συναίσθημα στο άκουσμα του χαμού του.

«Δεν ήμουν προετοιμασμένος όταν έφυγε από τη ζωή ο Λουκάς. Ήταν 50 χρονών. Ασχολήθηκα πολύ με τον πατέρα μου όταν πέθανε. Την ημέρα που πέθανε έπαθα σοκ. Ήρθε ο αδερφός μου και μου είπε “Γιώργο, ο Λουκάς πέθανε”. Τρεις λέξεις. Και χτύπησε μία καμπάνα μέσα μου και τρόμαξα. Κάτι έγινε μέσα μου. Άγχος, ίδρωσα. Αυτός είναι ο φόβος του θανάτου».

«Ήταν πολύ καλός μουσικός ο Λουκάς, δεν ήταν τυχαίος. Πηγαίναμε με τον αδελφό μου να παίξουμε μαζί του και έβγαζε πιατάκι, δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έκανε. Του έλεγα, μπαμπά πώς το κάνεις αυτό το πράγμα; Και μου απαντούσε “πώς θα ζήσουμε παιδί μου; Και ο Βαμβακάρης ακόμη βγάζει”. Να γιατί ήθελα να τραγουδώ και να μην βγάζω πιατάκι και να μην είναι καμμένοι κάτω οι άνθρωποι από το αλκοόλ».

«Έγινα αυτό που είμαι χάρη στην παρουσία της μητέρας μου και την απουσία του πατέρα μου», συνέχισε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share