Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Δεν το περιμέναμε: Αυτή είναι η άγνωστη καταγωγή του Νίκου Καρβέλα

Από... ιστορική περιοχή

28 Μαρτίου 2022 09:43
Δεν το περιμέναμε: Αυτή είναι η άγνωστη καταγωγή του Νίκου Καρβέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας εκ των κορυφαίων τραγουδοποιών εδώ και πολλές δεκαετίες, με τον ίδιο να έχει καταγράψει τη δική του πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής τα τελευταία ουκ ολίγα χρόνια.

Ο ίδιος, ετοιμαζόμενος να γίνει ξανά πατέρας, είχε γίνει για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος. Η μουσική του κινείται στο πλαίσιο της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική. Τα τελευταία άλμπουμ του απέκτησαν έναν πιο ροκ ήχο.

Τη δεκαετία του 1980, ξεκίνησε και η προσωπική του επιτυχία ως τραγουδοποιός, δημιουργώντας ένα πλαίσιο τραγουδιών μεταξύ της ποπ και ροκ μουσικής, που αργότερα ακολούθησαν και άλλοι δημιουργοί και έφτασε στο αποκορύφωμα την δεκαετία του 1990.

Εκεί έγινε η αρχή για τον Καρβέλα

Από πού ξεκίνησε, ωστόσο; Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951 και, συγκεκριμένα, στα Ταμπούρια, μια ιστορική συνοικία του Πειραιά και του Κερατσινίου που καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το ΒΔ τμήμα της πόλης του Πειραιά στα σύνορα με τη Νίκαια, και το ΒΑ τμήμα του Κερατσινίου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Τα Ταμπούρια πήραν το όνομα τους από τα πρόχειρα οχυρώματα (ταμπούρια) που κατασκεύασε εκεί το 1827 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να αποκρούσει τον Κιουταχή κατά την εκστρατεία για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Τούρκους.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share