Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βόμβα» στο Buckingham: Παραιτείται η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Αποχωρεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις;

21 Φεβρουαρίου 2022 14:16
«Βόμβα» στο Buckingham: Παραιτείται η Βασίλισσα Ελισάβετ;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο παλάτι, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ να έχει νοσήσει από κορωνοϊό και την αγωνία να επικρατεί για την υγεία της, μαζί και για το μέλλον της μοναρχίας στη Βρετανία.

Πολλοί αναρωτιούνται για το αν η Βασίλισσα μπορεί να σταθεί ικανή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και το τι πρέπει να συμβεί σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με το ίδιο το Buckingham, αν η μονάρχης χρειάζεται να οδηγηθεί σε παύση καθηκόντων, είτε λόγω ασθένειας είτε λόγω επίσημου ταξιδιού, δύο ή παραπάνω σύμβουλοι μπορούν να δρουν και να αποφασίζουν εκ μέρους της.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι σύμβουλοι αυτοί είναι ο σύζυγός, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πρίγκιπας Φίλιππος έχει πεθάνει, οπότε τώρα οι σύμβουλοι είναι οι Πρίγκιπες Κάρολος, Άντριου, Ουίλιαμ και Χάρι.

Επί ποδός και... σε επιφυλακή

Στην πραγματικότητα, όμως, και σύμφωνα με τους αναλυτές επί βασιλικών θεμάτων, μονάχα δύο έχουν τώρα τη σχετική αρμοδιότητα, δηλαδή ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ, καθώς ο Άντριου είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Επστάιν και ο Χάρι έχει παραιτηθεί, ευρισκόμενος στην Καλιφόρνια.

Κάπως έτσι, τη δεδομένη στιγμή ο Κάρολος θα αναλάβει κατά βάση τα καθήκοντα της Ελισάβετ, όσο εκείνη νοσεί από κορωνοϊό. Παρότι το παλάτι διαβεβαιώνει πως η κατάστασή της είναι ελεγχόμενη και μπορεί να εργαστεί, η ανησυχία επικρατεί για το κατά πόσο ένα άτομο 95 ετών, ακόμη κι αν αυτό είναι η Βασίλισσα, είναι ικανό να μείνει υγιές και να συνεχίσει στα καθήκοντά του.

Κάπως έτσι, οι ίδιοι αναλυτές τονίζουν πως η κατάσταση είναι ανησυχητική, αφήνοντας παραθυράκι ακόμη και για παραίτηση της μονάρχη, αν και κάποια τέτοια πρόθεση δεν έχει εκφραστεί προς το παρόν. Η πορεία της υγείας θα κρίνει και το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share