Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Ποια η κατάσταση της υγείας της

Της χτύπησε την πόρτα

20 Φεβρουαρίου 2022 13:56
Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Ποια η κατάσταση της υγείας της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πόρτα της βασίλισσας Ελισάβετ χτύπησε ο κορωνοϊός, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με το SkyNews, η βασίλισσα στα 95 της έτη, αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τα ελαφρά καθήκοντά της στο Ουίνδσορ αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το παλάτι.

Ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, με πηγές του παλατιού να λένε ότι είχε δει τη μητέρα του λίγες ημέρες πριν από αυτό.

Μεγάλη ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Το παραδέχτηκε η ίδια - "Δεν μπορώ να..."

Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε σε εργαζόμενους των Ανακτόρων ότι «δεν μπορεί να κινηθεί» και πολύ, στην πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Παράλληλα, η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ θα βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να μην πληγεί έτι περαιτέρω ο θεσμός της μοναρχίας στη Βρετανία.

Την περασμένη εβδομάδα ο 73χρονος διάδοχος του θρόνου αποχώρησε από μια εκδήλωση, αφού προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον νέο κορωνοϊό. Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι η 95χρονη μονάρχης δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, αλλά είναι υπό παρακολούθηση.

Μεγάλη ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισσάβετ: Το παραδέχτηκε η ίδια -

Την Τρίτη η βασίλισσα «υποδέχτηκε» μέσω βιντεοδιάσκεψης τους νέους πρεσβευτές της Εσθονίας και της Ισπανίας. Σήμερα έγινε γνωστό ότι δέχτηκε τον απερχόμενο και τον νέο Γραμματέα Αμυντικών Υπηρεσιών στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

«Ω, εδώ είμαι» είπε αυτοσαρκαζόμενη, στηριγμένη σε ένα μπαστούνι, την ώρα που οι δύο γραμματείς έμπαιναν στην αίθουσα, σύμφωνα με το βίντεο της συνάντησης. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται, απάντησε: «Όπως βλέπετε, δεν μπορώ να κινηθώ» και έδειξε τα πόδια της, προτού να κάνει ένα συρτό βήμα και να τους χαιρετίσει δια χειραψίας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έκαναν κανένα σχόλιο.

Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι η βασίλισσα αισθάνεται κάπως πιασμένη, αλλά δεν έχει τραυματιστεί, ούτε είναι αδιάθετη.

Η υγεία της Ελισάβετ, της γηραιότερης εν ενεργεία μονάρχη του κόσμου, βρίσκεται στο επίκεντρο αφότου αναγκάστηκε να παραμείνει για ένα βράδυ σε νοσοκομείο, τον περασμένο Οκτώβριο και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί. Την περασμένη εβδομάδα πάντως μια πηγή είπε ότι η βασίλισσα, που αυτόν τον μήνα έκλεισε 70 χρόνια στον θρόνο, θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share