Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το πήρε απόφαση η Βασίλισσα Ελισάβετ - Η αιφνιδιαστική κίνηση

Τι αποφάσισε;

16 Φεβρουαρίου 2022 10:50
Το πήρε απόφαση η Βασίλισσα Ελισάβετ - Η αιφνιδιαστική κίνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ θα βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη» προκειμένου να μην πληγεί έτι περαιτέρω ο θεσμός της μοναρχίας στη Βρετανία.

Παράλληλα, ανατροπή μεγατόνων με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά την ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η «αειθαλής» μονάρχης προτίθεται να καταβάλλει μέρος του μεγάλου ποσού που ο δευτερότοκος γιος της, ο 61χρονος πρίγκιπας Άντριου, συμφώνησε να πληρώσει στην 38χρονη Αμερικανίδα Βιρτζίνια Τζιούφρε και σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει ιδρύσει η ίδια για θύματα κακοποίησης, προκειμένου να μην εκδικαστεί η μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η Τζιούφρε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Την Τρίτη οι δικηγόροι του Δούκα του Γιορκ και της Βιρτζίνια Τζιούφρε ανακοίνωσαν πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρίγκιπα Άντριου να καλείται να πληρώσει «απροσδιόριστο» ποσό στην γυναίκα που τον κατηγορεί πως όταν ήταν ανήλικη - 17 ετών - εκείνος την βίασε τρεις φορές. Η Τζιούφρε ήταν μία από τις σκλάβες του σεξ του Αμερικανού παιδόφιλου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν και, όπως η ίδια αναφέρει, η φίλη του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, ήταν εκείνη που την έφερε σε επαφή με τον Βρετανό γαλαζοαίματο.

Πάντως, αν και στην ανακοίνωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το ποσό που έχει συμφωνηθεί να καταβάλει στο θύμα του ο Βρετανός πρίγκιπας, η εφημερίδα Telegraph αποκαλύπτει πως ο αγαπημένος γιος της Ελισάβετ θα πληρώσει 14 εκατ. ευρώ συνολικά για να μην δικαστεί στη Νέα Υόρκη - μια δίκη που είχε προγραμματιστεί για τους προσεχείς μήνες - και μάλιστα, τα χρήματα θα μοιραστούν στην Τζιούφρε και στο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες, που έχει ιδρύσει η ίδια.

Μετά την ανακοίνωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού το παλάτι αισθάνθηκε ανακούφιση καθώς, έτσι, θα λάβει τέλος ο διασυρμός του πρίγκιπα Άντριου του οποίου η εμπλοκή στο σκάνδαλο Επστάιν είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Μπάκιγχαμ καθώς μια ενδεχόμενη δίκη του στις ΗΠΑ θα αμαύρωνε τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ, που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο και αναμένεται να διαρκέσουν τέσσερις ημέρες με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

βασίλισσα ελισάβετ

Σύμφωνα με την Telegraph, στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο πρίγκιπας Άντριου δεν ζητά συγγνώμη από την Τζιούφρε καθώς δεν παραδέχεται τις κατηγορίες που εκείνη του αποδίδει, όμως, αποδέχεται πως η Αμερικανίδα υπήρξε «θύμα κακοποίησης» και δηλώνει ότι μετανιώνει για την φιλία του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως ο πρίγκιπας αποδέχεται ότι η Βιρτζίνια Τζιούφρε υπήρξε θύμα «άδικων δημόσιων επιθέσεων» και αναφέρει ότι ουδέποτε δεν είχε πρόθεση να την συκοφαντήσει.

Ο Άντριου, που έχει χάσει τα βασιλικά του αξιώματα εδώ και μήνες, μετά την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του η Τζιούφρε, δεχόταν πιέσεις από αξιωματούχους του παλατιού να προχωρήσει το γρηγορότερο σε συμβιβασμό με την Αμερικανίδα οπωσδήποτε πριν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της μητέρας του. Πάντως, το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας δεν αναμένεται να συμμετάσχει στους εορτασμούς καθώς, μόλις, στις 4 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Κάρολος ζήτησε από τον αδελφό του να παραμείνει στο περιθώριο, ώστε να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share