Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έλενα Ακρίτα: Το καυστικό σχόλιο για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη με... πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου

27 Ιουλίου 2021 22:59
Έλενα Ακρίτα: Το καυστικό σχόλιο για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη με... πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλενα Ακρίτα, στο άκουσμα της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη προχώρησε σε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο με... πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα.

«Προφυλακίστηκε ο Φιλιππιδης, αλλά ας περιμένουμε και το οριστικό πόρισμα της Βάνας Μπάρμπα που λογικά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Βάνα Μπάρμπα είχε προκαλέσει χαμό στα social media όταν τάχθηκε στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια..» έγραψε η γνωστή ηθοποιός στα social media προκαλώντας έναν πραγματικό χαμό από τις αρνητικές αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Μάλιστα, λίγες μέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ όπου υποστήριξε για άλλη μια φορά με σθένος τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πέτρος Φιλιππίδης: Πως οδηγήθηκε στην προφυλάκιση - Οι τρεις γυναίκες που τόν «έκαψαν»

Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του που προέβησαν σε καταγγελίες σε βάρος του.

Ο ηθοποιός που απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία τού ηθοποιού, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Οι καταγγελίες Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη άνοιξαν τον δρόμο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε, λοιπόν, μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες γυναίκες. Συνάδελφός του τον κατηγόρησε επίσης για εργασιακό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες της Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και της Λένας Δροσάκη δεν πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού τα εγκλήματα είχαν παραγραφεί. Ωστόσο, έδωσαν ώθηση και δύναμη σε άλλες γυναίκες να καταγγείλουν αδικήματα, κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, τα οποία δεν είχαν παραγραφεί. Πρόκειται για τις τρεις καταγγελίες που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης: Μια για βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μέσα στις δέκα σελίδες της καταγγελίας στο ΣΕΗ περιγράφει ότι δέχθηκε από τον λαοφιλή ηθοποιό ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή – και δεν είναι μόνο ένα επεισόδιο.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε αρχικά σε περιστατικό στη παράσταση «Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο θέατρο «Βρετάνια» το 2000, όταν ήταν 24 χρόνων. «Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

Επιπλέον αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο περιστατικό στο καμαρίνι που της παραχωρήθηκε από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, αν και κρατούσε το κλειδί ο ίδιος. «Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του».

Ακόμη αναφέρει πως κάθε φορά που υπήρχε ένας δικός της άνθρωπος στην παράσταση και στο έργο είχαν μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί, εκείνος τη φιλούσε με βία προκαλώντας επιφώνημα απέχθειας στο κοινό.

«Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε όταν ερχόταν και ο τότε σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας αυτά τα ανάρμοστα φιλιά με μεγαλύτερο πάθος. Υπό αυτό το καθεστώς τρόμου και βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν […] Δεν έφυγα από την παράσταση γιατί φοβήθηκα και άλλα αντίποινα. Είχα τον λόγο και δεν είπα τίποτα και μετανιώνω γιατί τον έτρεμα».

Από την πλευρά της, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγέλλει άσεμνες πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια και όλα όσα περιγράφει η ηθοποιός έχουν γίνει σε ιδιωτικό χώρο μέσα στο θέατρο.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρει στην καταγγελία της ένα περιστατικό που έγινε το 2005, όταν ήταν 28 ετών πήγε σε συνάντηση για συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος και θιασάρχης στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα…», ανέφερε και μίλησε για περιστατικά που προσέβαλλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Μετά από κάποια χρόνια τελικά συνεργάστηκαν στο θέατρο και αναφέρει: «Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα».

Η Λένα Δροσάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ – καταγγέλλει δύο περιστατικά. Το ένα την εποχή που σπούδαζε στη δραματική σχολή και δέχθηκε παρενοχλήσεις και απειλές. Το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στην καταγγελία στο ΣΕΗ είναι για λεκτική και ψυχολογική βία σε παράσταση που κλήθηκαν να συνεργαστούν πολύ πρόσφατα. Δημιουργούσε συνεχώς εντάσεις και προσβολές σε παράσταση που ήταν να σκηνοθετήσει το 2019.

Τέλος, η Λένα Δροσάκη αναφέρει στην καταγγελία της ότι παρενοχλήθηκε αρχικά όταν ήταν φοιτήτρια στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη. Κάποια στιγμή οι φοιτητές επισκέφθηκαν γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος, εκεί την ξεχώρισε και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά.

Την απείλησε ανοικτά ότι θα φροντίσει να μεσολαβήσει, ώστε να μην περάσει τις εξετάσεις του Υπουργείου. Ακολούθησε συγκεκριμένο περιστατικό και η ηθοποιός πράγματι δεν πέρασε τις εξετάσεις, με τον καταγγελλόμενο να εισβάλλει στην αίθουσα και να μιλάει προσωπικά με την επιτροπή.

Η Λένα Δροσάκη αναφέρει άλλο ένα περιστατικό. Το 2019 και στην παράσταση ««Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν, αλλά ενώπιων όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της. Μια μέρα χωρίς λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενάντια σε εμένα και τον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, νομίζοντας ότι έχουμε κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κυρία Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο «ισχυρός» και όχι ο αδύναμος».

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είναι δυνατόν...» - Η πρώτη αντίδραση και τα λόγια του μετά τη σύλληψη

Πέτρος Φιλιππίδης: Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού. Ενώ, πιθανότητα θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης και θα είναι «παρέα» με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο δικαστικός συντάκτης του Star ανέφερε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η απολογία του κάτω από άκρα μυστικότητα. Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση, η υπόθεση θα πάει στο δικαστικό συμβούλιο όπου θα αποφασιστεί αν θα οδηγηθεί σε δίκη και θα αντιμετωπίσει βαρύτατες ποινές. Πολυετείς καθείρξεις.

Πώς αντέδρασε ο ηθοποιός; «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που μου κάνατε. Δεν είναι δυνατόν» δήλωσε σοκαρισμένος. Δίπλα του ήταν η σύζυγος και ο γιος του.

Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του και όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες καταγγελίες, ο ηθοποιός απομονώθηκε.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share