Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ράκος ο Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέα» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης - Το χρονικό των καταγγελιών

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού

27 Ιουλίου 2021 20:08
Ράκος ο Πέτρος Φιλιππίδης: «Παρέα» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης - Το χρονικό των καταγγελιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πασίγνωστος ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορήθηκε από τρεις συναδέλφους του και παρότι αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του. Να υπενθυμίσουμε όι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος συναδέλφων του ηθοποιών.

Οι ισχυρισμοί του Φιλιππίδη δεν έπεισαν την ανακρίτρια, η οποία διέταξε την προφυλάκισή του. Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ κρατείται ο Πέτρος Φιλιππίδης σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Αύριο αναμένεται να πάρει το δρόμο για την φυλακή, με ποιο πιθανή σύμφωνα με τον Alpha, αυτή της Τρίπολης όπου εκεί κρατούνται όσοι κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Στις φυλακές Τρίπολη κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη τα τρία φερόμενα θύματα, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και στον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως έχουν καταθέσει και μάρτυρες της υπόθεσης. Ωστόσο, φαίνεται πως για μια από τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό.

Σημειώνεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Πέτρος Φιλιππίδης και το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με πρόφαση επαγγελματικών λόγων.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Στην πρώτη περίπτωση ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο. Η κοπέλα έχει καταγγείλει ότι ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες.

Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και της έκανε ό, τι της έκανε.

Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια για ηθοποιό που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η τρίτη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει το θύμα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε η γυναίκα επιχείρησε να την βιάσει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share