Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Μέλη της οικογένειάς της άλλαξαν τη διαθήκη της

Δείτε ποιοι και γιατί

21 Απριλίου 2021 09:28
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Μέλη της οικογένειάς της άλλαξαν τη διαθήκη της

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπορεί να είχε μια ζωή σαν παραμύθι, αλλά δεν είχε ευτυχισμένο τέλος.

Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο είχε πολλά προβλήματα, τα οποία δεν άργησαν να δουν το φως της δημοσιότητας.

Όταν η πριγκίπισσα αποφάσισε να βάλει τέλος στον γάμο της και να κάνει μια ζωή όπως εκείνη επιθυμούσε, δυστυχώς έχασε τη ζωή της στα 36 της χρόνια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την τελευταία ημέρα του Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι.

Ωστόσο, η Νταϊάνα είχε αφήσει διαθήκη μέσα στην οποία εξηγούσε ποιοι θέλει να πάρουν τα χρήματα και τα κοσμήματά της. Όμως, οι διαχειριστές που είχε αφήσει, αποφάσισαν ν' αλλάξουν μερικές από τις επιθυμίες της πριγκίπισσας. Παράλληλα, διαβάστε για την άγνωστη κόρη της Νταϊάνας και πως την σκότωσαν.

Η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ποιοι άλλαξαν τις επιθυμίες της Νταϊάνας

Η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπογράφηκε τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό της και στη συνέχεια τροποποιήθηκε αρκετές φορές μετά το διαζύγιό της, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Σε αυτή η Νταϊάνα δήλωνε ότι το 75 τοις εκατό των κοσμημάτων και της περιουσίας της πρέπει να διαιρεθεί μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, ενώ το υπόλοιπο 25 τοις εκατό έπρεπε να κατανεμηθεί μεταξύ των 17 πνευματικών παιδιών της. Επίσης, 50.000 λίρες έπρεπε να δοθούν στον μπάτλερ της, ενώ το υπόλοιπο της περιουσίας της (21 εκατομμύρια λίρες, το οποίο θα ισοδυναμούσε σήμερα με 25,8 εκατομμύρια δολάρια) θα έπρεπε να δοθεί από μισό στους πρίγκιπες μέχρι ο καθένας να γίνει 25.

Εκτελεστές της διαθήκης ορίστηκαν η μητέρα και η αδερφή της πριγκίπισσας, οι οποίες έπρεπε να φροντίσουν για τη σωστή διανομή της περιουσίας της Νταϊάνα σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Και κάπου εκεί έρχεται η καταπάτηση των τελευταίων επιθυμιών της. Τον Δεκέμβριο του 1997, οι δύο γυναίκες πήγαν στο δικαστήριο και έλαβαν μια «εντολή παραλλαγής», επιτρέποντάς τους να διανείμουν την περιουσία της πριγκίπισσας με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που η ίδια είχε προσδιορίσει.

Οι δύο πρίγκιπες θα λάμβαναν το μερίδιό τους από την περιουσία της μητέρας τους μέχρι την ηλικία των 30, και όχι των 25 όπως η ίδια είχε ορίσει, ενώ στα πνευματικά της παιδιά δεν μοιράστηκε ισόποσα το 25% των κοσμημάτων και περιουσιακών της στοιχείων, αλλά αντιθέτως το καθένα από αυτά πήρε μόνο ένα κόσμημα ως ενθύμιο, το οποίο μάλιστα επέλεξαν οι εκτελεστές της διαθήκης.

Κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων μετά την παραγγελία παραλλαγής της διαθήκης της Νταϊάνα, συνολικά 150 αντικείμενα από τα υπάρχοντά της ταξίδευαν ανά τον στον κόσμο ως μέρος μιας έκθεσης που οργάνωσε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Έρλ Σπένσερ. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια, με την οικογένεια της πριγκίπισσας να ισχυρίζεται ότι δόθηκαν σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο που δημιουργήθηκε στη μνήμη της.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share