Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι αληθινά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος; Η Χούντα, η "17 Νοέμβρη" και άλλα 8 πράγματα που δεν ήξερες για τον ποινικολόγο!

Ρίξτε μια ματιά! Σίγουρα δεν τα ξέρετε...

19 Απριλίου 2019 13:56
Ποιος είναι αληθινά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος; Η Χούντα, η

Εσύ τα ήξερες; Μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα τα οποία και δεν ήξερες για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (18/04) συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών.

Ωστόσο, εμείς θα ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, και θα σας παρουσιάσουμε 10 πράγματα για τη ζωή του.

1. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι 85 ετών.

2. Είναι γιος του Παυσανία Λυκουρέζου, που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Παπάγου.

3.Τη δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε με την ξιφασκία, στην οποία μάλιστα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης το 1955 στο ξίφος μονομαχίας, καθώς και με την κολύμβηση στον Παναθηναϊκό.

4.Με την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών διέφυγε στο εξωτερικό με την τότε σύζυγό του, από όπου επέστρεψε το 1974.

5.Συμμετείχε στη δίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" ως συνήγορος του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

6. Είναι συνήγορος της εταιρείας Siemens.

7.Ασχολήθηκε με την πολιτική και έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 1974 στο Νομό Μεσσηνίας με την Ένωση Κέντρου, αποτυγχάνοντας όμως να εκλεγεί.Στις εθνικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

8.Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή τον Μάρτιο του 2012, ως συγκατηγορούμενος στη δίκη για το "Σκάνδαλο της Αιξωνής", μιας υπόθεσης καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων αναδασωτέας δασικής και δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας στην πλαγιά του Υμηττού. Αθωώθηκε για τις βασικές κατηγορίες της απάτης και απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου.

9.Σε πρώτο γάμο είχε νυμφευθεί την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο. Όταν επιβλήθηκε το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατέφυγε μαζί της στην Αγγλία, όπου το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα.

10. Επέστρεψε μόνος του -καθώς είχε στο μεταξύ χωρίσει- στην Ελλάδα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Από το 1976 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη μέχρι τον θάνατό της το 2017. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψη!

Διάλογοι φωτιά ανάμεσα σε κατηγορούμενους και εμπλεκόμενους στην υπόθεση της "μαφίας των φυλακών" που έχουν καταγραφεί από τον "κοριό" της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν βασικό στοιχείο σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη - ανακριτή, Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάλογοι, στους οποίους ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται με το μικρό του όνομα δεν είναι το μόνο στοιχείο σε βάρος του - φέρεται να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά βεβαίως περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι αυτά που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος τόσο σε βάρος του κ.Λυκουρέζου, όσο και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος ακόμη δεν έχει συλληφθεί.

Οι επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:

"Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;"

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

"Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;"

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ. Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία "ταυτοποιείται" ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share