Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Η εύκολη τυρόπιτα με μόνο δύο φύλλα

Το πιο γρήγορο σνακ!

9 Ιανουαρίου 2021 13:12
Η εύκολη τυρόπιτα με μόνο δύο φύλλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα με μόνο δύο φύλλα και ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για... αλευρόπιτα!

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι γοχ
  • 330 γρ σόδα αναψυκτικό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ lurpark soft ανάλατο (ή ότι έχετε στο ψυγείο)
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 300 γρ γραβιέρα
  • 509 γρ φέτα
  • Θυμάρι
  • 1 αβγό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την σόδα την ζάχαρη το αλάτι και τα 600γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
  • Την αφήνουμε για 20 λεπτά μέσα σε μεμβράνη.
  • Σε μια ξύλινη επιφάνεια ρίχνουμε αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο σχήμα στρογγυλό.
  • Βάζουμε πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει το lurpark soft ή κάποιο άλλο αν δεν έχετε, να καλύψει όλο το φύλλο σας.
  • Και όπως είναι το φύλλο στρογγυλό το κόβουμε στην μέση από πάνω προς τα κάτω και στην συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε ποιο πολλά όπως στην φωτογραφία που προσπάθησα να βγάλω για να σας βοηθήσω.
  • Και αφού έχουμε κόψει βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο το τοποθετούμε σε πιάτο και το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Μόλις το βγάλουμε το κόβουμε στην μέση για να γίνει δύο μπάλες.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη μας να γίνει φύλλο το βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ρίχνουμε το πρώτο μας φύλλο. Βάζουμε την γέμιση μας και συνεχίζουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω και αυτό.
  • Κλείνουμε τα τοιχώματα από τα πλάγια ραντίζουμε με λίγο νερό και βούτυρο και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας..

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10΄ για το φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα έτοιμη με 2 κινήσεις

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share