Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αλευρόπιτα με τυρί φέτα - Έτοιμη στη στιγμή

Η πίτα της Ηπείρου!

9 Ιανουαρίου 2021 12:24
Αλευρόπιτα με τυρί φέτα - Έτοιμη στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια παραδοσιακή συνταγή της Ηπείρου για μια απλή, λαχταριστή αλευρόπιτα με φέτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια νόστιμη, μαλακή, λεπτή και ζεστή αλευρόπιτα αντί για ψωμί, πασπαλισμένη με τυρί και λίγο ελαιόλαδο. Απολαύστε τη με το φαγητό σας ή σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο, δείτε εδώ και συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Υλικά

Για την αλευρόπιτα:

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Για πασπάλισμα:

  • 1 φλ. τσαγιού τυρί φέτα ψιλο-θρυμματισμένη με τα χέρια σας
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψί 22×33 εκ. και το βάζετε στο φούρνο, χωρίς να το λαδώσετε, να κάψει πολύ καλά πριν στρώσετε μέσα τη ζύμη της αλευρόπιτας.
  • Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την αλευρόπιτα [εκτός από το ελαιόλαδο] και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζετε πολύ προσεκτικά το καυτό ταψί από το φούρνο ρίχνετε γρήγορα μέσα το ελαιόλαδο και το αλείφετε καλά με ένα πινέλο. Έτσι η αλευρόπιτα δε θα κολλήσει στο ταψί.
  • Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ζεστό ταψί, το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα.
  • Τη περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τοποθετείτε το ταψί στο τελευταίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή αντί για ψωμί.

Πηγή: daddy-cool.gr

Πίτα ή τυρόπιτα στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο. Αν, πάντως, προτιμάτε να δοκιμάσετε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια πανεύκολη και... αγγελική σοκολατόπιτα.

Τυρόπιτα με τυριά χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
  • 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share