Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Φετόπιτα: Η νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Θα σας πάρει το μυαλό!

8 Ιανουαρίου 2021 07:29
Φετόπιτα: Η νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα! Συγκεκριμένα σήμερα έχουμε φετόπιτα, αλλά αν θέλετε κάτι ξεχωριστό σας παρουσιάζουμε και την λαχταριστή τυρόπιτα της τεμπέλας.

Σπιτικό αφράτο φύλλο γεμιστό με φέτα, χαλλούμι και αναρή. Μπορείτε ακόμα να βάλετε κάποιο τυρί της αρεσκείας σας, όπως ένταμ ή τσένταρ ή κεφαλοτύρι. Σερβίρεται ζεστή, κρύα, με καφέ ή και για το κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. φυτικό βούτυρο (spry π.χ)
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 2/3 φλ. αλεύρι χωριάτικο + 2-3 κουταλιές αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση

  • 2 φλ. (160γρ.) τριμμένο χαλλούμι
  • 2 φλ. (340γρ.) αναρή ανάλατη
  • 1 πακέτο (200γρ.) φέτα
  • 2 κουταλάκια δυόσμο
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

  • 1 καλά χτυπημένο αβγό
  • 2 κουταλιές σησάμι
  • 1 κουταλιά λάδι (αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο) για το άλειμμα του ταψιού

Φετόπιτα: Η νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Φετόπιτα: Αυτά είναι τα 3 βήματα της συνταγής

Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη ζύμη.Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Βάζετε στο δοχείο του μίξερ το γιαούρτι και το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ακολούθως, αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε την αναρή και τη φέτα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Μετά, τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το χαλλούμι, το δυόσμο, τα αβγά και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 2
Παίρνετε ένα ορθογώνιο γυάλινο σκεύος (22Χ30εκ) και αλείφετε τη βάση του με τη μια κουταλιά λάδι. Χωρίζετε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη. Σκορπάτε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας και ανοίγετε το ένα κομμάτι της ζύμης στο μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε και το τοποθετείτε στη βάση του. Ρίχνετε από πάνω κουταλιά – κουταλιά τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο της ζύμης και το βάζετε προσεκτικά πάνω από τη γέμιση. Στη συνέχεια, τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι και αλείφετε με το αβγό. Σκορπάτε στην επιφάνεια το σησάμι. Ψήνετε τη φετόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: xrysessyntages.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share