Καμιά φορά δεν είναι κακό να τεμπελιάζουμε και λίγο στην κουζίνα, αντιθέτως πολλές φορές μπορεί να είναι και δημιουργικό. Αυτή η τυρόπιτα που θα σας προτείνουμε σήμερα, είναι λαχταριστή και ετοιμάζεται στο πι και φι! Η συνταγή είναι πανεύκολη! Ωστόσο, αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό, δείτε εδώ την τυρόπιτα του Μετσόβου.
Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπολ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ.
Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα μπορέσει να ικανοποιήσει μια ενδεχόμενη… λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τραγανή φουσκωτή τυρόπιτα, η οποία περιλαμβάνει φέτα και γιαούρτι. Αν θέλετε, βέβαια, να τη συνοδεύσετε με μια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μελομακάρονα που σας ξέμειναν.
Υλικά
500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια γιαούρτι
4 αυγά
1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Πριν το ψήσιμο
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα. – Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.