Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πίτες στο τηγάνι χωρίς λάδι

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή!

26 Δεκεμβρίου 2020 13:36
Πίτες στο τηγάνι χωρίς λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια συνταγή με δυνατότητα πολλών παραλλαγών. Φτιάξτε εύκολες και γρήγορες πίτες στο τηγάνι χωρίς λάδι και εντυπωσιάστε μικρούς, μεγάλους!

Υλικά (8-10 πίτες)

  • 200 γρ γάλα χλιαρό
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 400 γρ αλεύρι γοχ
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 100-150 γρ. φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Ζυμώνουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας με 8-10 μπάλες, ανοίγουμε λίγο με το χέρι (σε αυτό το σημείο εγώ πρόσθεσα στις περισσότερες τη φέτα, τις υπόλοιπες τις έκανα σκέτες) και μετά με πλάστη φτιάχνοντας τις πίτες.
  • Τέλος ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα κι από τις δυο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι!

Πηγή: cookpad.com

Πίτα: Φτιάξτε γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι

Μία πολύ νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά! Το κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου. Επίσης, δείτε την συνταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
  • Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
  3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
  5. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share