Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι - Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσει

Πανεύκολη συνταγή

25 Δεκεμβρίου 2020 20:25
Γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι - Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία πολύ νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά! Το κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου. Επίσης, δείτε την συνταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
  • Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 3 τεμ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
  • Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
  3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
  5. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Πανεύκολη και αφράτη τυρόπιτα σε ένα... μπολ

Η τυρόπιτα είναι ένα μία από τις πιο παραδοσιακές πίτες που απολαμβάνουμε καθημερινώς και συγκεκριμένα είναι μία από τις πίτες που έχει διάφορες παραλλαγές, όλοι όμως προτιμούν την κλασσική. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και την Βολιώτικη κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο της γιαγιάς που θα σας κάνει να γλύφετε μέχρι και το πιάτο.

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή της κλασσικής τυρόπιτας με την μόνη διαφορά ότι μπορεί να γίνει σε ένα μπολ ή έστω ένα ταψί.

Μερίδες: 10
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30εκ.

Υλικά

  • 1 συσκευασία (450γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανάμικτο τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Κατα την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
  2. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε την φέτα, το ανάμικτο τριμμένο τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα. Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  7. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε το βίντεο για το πως γίνεται η συνταγή:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share