Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... στο ποτήρι με μέλι - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Μοναδική και πανεύκολη συνταγή

16 Δεκεμβρίου 2020 16:18
Τυρόπιτα... στο ποτήρι με μέλι - Το μυστικό είναι στο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας βοηθήσει να… ξεπεράσετε μια λιγούρα που μπορεί να έχετε ανάμεσα στα γεύματα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα… στο ποτήρι με μέλι, με το μυστικό να βρίσκεται στο φύλλο.

Είναι μια υπέροχη συνταγή, η οποία θα σας κάνει… να γλείφετε τα δάχτυλά σας, αν και πρέπει φυσικά τη συγκεκριμένη τυρόπιτα να την καταναλώσετε διαφορετικά, τοποθετώντας τη σε ένα ποτήρι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, όπως εγγυημένο θα είναι αυτό της τυρόπιτας με τέσσερα τυριά, σε μια πολύ γρήγορη και υπέροχη συνταγή, η οποία θα σας συναρπάσσει μόλις την φτιάξετε.

Υλικά

550 γρ. φέτα

200 γρ. ανθότυρο ανάλατο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ελαιόλαδο + 40 γρ. επιπλέον για τα φύλλα

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένου

3 φύλλα Βηρυτού

60 γρ. γραβιέρα

100 γρ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. ούζο

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γρ. ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι. Τη μοιράζουμε σε 6 βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα ένα φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα να πάει παντού. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, το οποίο επίσης λαδώνουμε. Το καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της ένα ταψί. Ψήνουμε τα φύλλα για 10-14 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις αποκτήσουν ωραίο, χρυσαφί χρώμα, είναι έτοιμα.

Σπάμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στα βαζάκια πάνω από την κρέμα τυριών. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι με το ούζο και, με ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα φύλλα στα βαζάκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share