Προσοχή: Αυτός είναι ο πιο λάθος κιμάς για να φτιάξετε μπιφτέκια
Δώστε βάση!
Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε, δείτε τι συμβουλεύουν οι μεγαλύτεροι σεφ.
Εμείς σήμερα ακολουθούμε τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ και σας δείχνουμε πώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια ξεκινώντας από τη βάση, δηλαδή τον κιμά.
O κιμάς λοιπόν θα πρέπει να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή για να μην διαλύεται στο πλάσιμο. H διαδικασία που ακολουθούμε είναι η εξής: Mέσα στο μπολ με τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Tο αλάτι μπαίνει τελευταίο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό», εξηγεί ο σεφ και συμπληρώνει: «Eίναι μύθος ότι ο κιμάς γίνεται πιο αφράτος όσο περισσότερο τον ζυμώνουμε. Tο μυστικό είναι να ζυμώνεται από κάτω προς τα πάνω ώστε να παίρνει οξυγόνο. Mπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε και λίγη υγρή σόδα, που θα τον κάνει πιο αφράτο.
Μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια
Θέλετε να φτιάξετε μπιφτέκια, αλλά δεν έχετε βρει την ιδανική συνταγή; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια με φασόλια που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για χορτομπιφτέκια.
Υλικά - 8 μερίδες
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα και σουρωμένα. Αν έχετε κονσέρβα για ευκολία ακόμα καλύτερα.
- 1/2 κούπα τρίμμα φρυγανιάς
- 1 κς μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κγ σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κς γάλα εβαπορέ
- 1 αυγό
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα πιάτο πατάμε τα φασόλια να τα λιώσουμε.
- Σε ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια 95 γρ έκαστο περίπου και πλάθουμε. Αν θέλουμε μεγαλύτερα μπιφτέκια τότε χωρίζουμε σε 6.
- Ψήνουμε ή στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι γκριλ για 5-10 λεπτά κάθε πλευρά αναλόγως.
Πηγή: cookpad